Primul spatiu de joaca pentru copii de la sectia Pediatrie a fost inaugurat azi

0 278

Primul spațiu dedicat copiilor internați la Secția de Pediatrie a Spitalului Mavromati a fost inaugurat!
Organizația Femeilor Social Democrate Botoșani a lansat astăzi campaniei „Pentru că ne pasă de copiii noștri” prin care vor fi realizate periodic o serie de programe educative pentru fiecare categorie de vârstă în mai multe localități din județ. În cadrul acestei campanii a fost inaugurat primul spațiu de terapie ocupațională destinat copiilor internați la Spitalul de Copii Botoșani și vor fi organizate primele ateliere de terpaie ocupațională pentru copiii din județ.
” Alături de colege am considerat că, de 1 iunie, nu este destul să le oferim jucării celor mici și putem face mult mai mult pentru fiecare copil. De aceea, începând din luna aprilie am început să amenajăm prima cameră de joacă și relaxare pentru minorii internați la Spitalul de Copii din municipiul Botoșani. Am renovat complet un spațiu nefolosit din cadrul unității sanitare, l-am dotat cu mobilier, jocuri și jucării noi și l-am decorat cu picturi murale de desene animate cu ajutorul unui profesor și mai multor eleve de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” și Liceul Teoretic „Grigore Antipa”. Aici vor fi organizate săptămânal programe de pictură, jocuri educative, lectură, lecţii de cultură generală, vizionarea de filme documentare, artistice si animate, lucru manual. Iar toate aceste activități vor fi susținute de colegele din cadrul OFSD Botoșani. Este important să le oferim copiilor noștri alternative de joacă și învățare, care să înlocuiască jocurile de la tablete și de la telefoanele mobile. „, a spus senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

Prima cameră dedicată copiilor care sunt internați la Secția de Pediatrie a Spitalului Mavromati a presupus lucrări ample de renovare a unui vestiar dezafectat, astfel că au fost schimbate instalațiile electrice, au fost zugrăviți pereții, s-a montat un covor din pvc special pentru unitățile medicale și sportive, s-a achiziționat o tablă de scris, materiale creative și jocuri, precum și o bibliotecă cu cărți pentru cei mai mari, care doresc să citească.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata