Primul aur la Tokyo! Simona Radis și Ancuța Bodnar au devenit campioane olimpice la dublu vâsle

0 350

Botoșăneanca Simona Radiș și suceveanca Ancuța Bodnar au readus canotajul românesc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Au venit cu obiectivul de a câștiga o medalie la Tokyo 2020 și au obținut chiar titlul olimpic. Cele două campioane au făcut o cursă perfectă, reușind să învingă Noua Zeelandă, cea mai periculoasă adversară. Au realizat și cel mai bun timp din istorie în această probă, iar la final au câștigat cu un avans de peste 3 secunde. Tricolorele au condus cursa cap-coadă.Ancuța Bodnar și Simona Radiș au confirmat practic statutul de mari favorite pe care și l-au câștigat în precedentele două curse la Jocurile Olimpice, în serii și în semifinale. De fiecare dată au stabilit cel mai bun timp.

„Am primit multe mesaje frumoase de încurajare de la foarte mulți oameni cunoscuți şi necunoscuți. Ne umple de energie pozitivă şi când nu mai putem ne aducem aminte de mesaje şi mai putem puțin”, au prefațat cele două sportive finala.

Simona Geanina Radiș are 22 de ani și s-a născut în Avrămeni. A fost descoperită și selecționată de profesorul botoșănean George Bulie. Anul trecut, în decembrie, a fost desemnata de World Rowing, forul mondial de canotaj, Rising Star.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata