Primele masuri luate dupa deraierea tramvaielor din municipiu

0 2.613

Vineri au fost decise primele măsuri după evenimentele în care au fost implicate tramvaiele la finalul săptămânii trecute. Acestea au fost decise în cadrul unei ședințe dintre viceprimarul Cosmin Andrei, directorul Eltrans Victor Ivănescu și şeful Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Botoşani Victor Ciubotaru.

„Am identificat nişte zone care prezintă risc de accident şi urmează ca administratorul drumului, împreună cu conducerea societăţii Eltrans, să dispună cât mai urgent remedierea acestor deficienţe. Tot în acest context, am impus şi restricţii de viteză pentru tramvaie, iar vatmanii vor fi instruiţi cu privire la aceste restricţii.  Conducerea Eltrans şi-a luat angajamentul ca până la sfârşitul acestei luni să monteze indicatoarele impuse de aceste restricţii şi să realizeze instruirea vatmanilor”, a declarat Victor Ciubotaru.

Zonele cu risc de accidente sunt strada Primăverii (în dreptul Parcului Curcubeului), strada Sucevei (benzinăria Petrom şi Carrefour), Calea Naţională (E.On, Bazar, Moldopan şi intersecţia cu calea ferată din Zona Industrială). În aceste zone, tramvaiele vor circula cu zece kilometri la oră.  Mai mult, s-a decis ca în celelalte zone viteza tramvaielor să nu depăşeacă 30 de kilometri la oră, în condiţiile în care, până acum, viteza tramvaielor ajungea şi la 50 de kilometri la oră. Poliţiştii rutieri vor monitoriza  zonele cu risc, dar vor verifica dacă  vatmanii vor respecta regulile de circulaţie şi restricţiile de viteză impuse. „Sunt multe de spus. Partea de infrastructură este foarte veche, tramvaiele sunt şi ele vechi, însă conducerea Eltrans a dat asigurări că tramvaiele sunt întreţinute şi că se face tot ceea ce este posibil pentru menţinerea căii de rulare la parametri normali”, a precizat Victor Ciubotaru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata