Primarul Verginel Gireada s-a retras din cursa pentru alegerile parlamentare : „În cadrul PNL Botoșani este clar că există încă cele două formațiuni.Nu trebuie să ne divizăm”

0 1.258

Retragere din cursa electorală internă a Partidului Național Liberal pentru desemnarea candidaților la Senat și Camera Deputaților. Deși avea susținere și a obținut rezultate pe colegiul său la alegerile din ultimii ani care îl propulsau pe un loc eligibil în cursa pentru Parlament, primarul Verginel Gireadă a renunțat la această competiție. „În urma consultării și a populației și al locuitorilor comunei Mihai Eminescu și a echipei dure a Partidului Național Liberal din comuna Mihai Eminescu de a nu mă mai regăsi pe listele pentru Parlamentul României, pe listele la candidatură.  Această decizie nu este una simplă pentru mine. Vreau să îmi duc toate proiectele pe care le am la îndeplinire. Aș dezamăgi o mare o mare parte a populației dacă aș pleca la Parlament.  M-am consultat în primul rând cu ei.  Deja în discuțiile avute eram pe locul doi pe listă”, a declarat Verginel Gireadă.

Aceasta a declarat că în cadrul PNL sunt două formaţiuni politice şi fiecare îşi doreşte impunerea propriilor candidaţi pe listă pe locuri eligibile. „Bătălia este destul de mare, toată lumea își dorește să ajungă în Parlamentul României fără a respecta meritocrația, pentru că noi când am pornit la drum acum patru ani de zile am mers pe faptul că cine câștigă zonele în toate cele trei alegeri politice să se situeze pe o poziție favorabilă pentru Parlamentul României. În cadrul PNL Botoșani este clar că există încă cele două formațiuni că noi nu am fuzionat până la capăt și spun o realitate și este clar dacă nu se regăsește unul dintr-o tabără și unul din cealaltă tabără, aveam riscul să nu scoatem decât un deputat la Botoșani. În condițiile acestea eu sunt un om de partid și am decis să stau să ajut Partidul Național Liberal dar o voi face tot din linia întâi, ca un responsabil de zonă și mă voi implica direct în campanie în județul Botoșani și eu le transmit un mesaj foarte ferm și clar : Dacă partidul mă va desemna să mă ocup de campania electorală la Botoșani va fi o competiție foarte frumoasă cu PSD-ul, dar candidații PNL-ului care nu performează au o mare problemă. Consilierii locali și primarii care nu vor scoate peste scorul partidului eu le spun clar consilierii locali de pe zona care se vor ocupa vor fi da afară toți. Eu le garantez lucrul acesta”, a spus vicepreședinte PNL Botoșani.

Deşi se retrage din cursa internă Verginel Gireadă îl va susţine pe Costel Şoptică chiar dacă acesta nu a câştigat alegerile la Consiliul Judeţean.  Primarul comunei Mihai Eminescu nu îşi doreşte „o revoluţie” în PNL pentru că din punctul său de vedere asta ar duce la destrămarea PNL-ului. „Este clar îmi susțin președintele chiar dacă nu a câștigat Consiliul Județean, deși este o palmă pentru noi. Dacă mă întrebați timpul este prea scurt pentru a face o revoluție în partid, în două luni s-ar alege praful din noi, pentru că sunt o persoană cu picioarele pe pământ. Dacă era după mine cei care au pierdut trebuiau să plece toți acasă. Este logica lucrurilor în politică. Dar azi dacă facem lucrul acesta se alege praful din partid și nu cred că sunt omul care să îmi doresc să se întâmple acest lucru pentru că eu am mai trăit situații de genul acesta în care partidul s-a rupt de trei ori și eu am rămas tot acolo și am creeat de la Liviu Câmpanu, Mihai Țibuleac.”, a precizat Verginel Gireadă.

Restras din cursă acesta a prezentat care vor fi în opina sa candidaţii pentru alegerile parlamentare din partea PNL. „Costel Șoptică cred că va merge primul pe lista la Deputați și va fi susținut de mine să meargă pe primul loc la Deputați. Pe locul doi cred că va fi primarul de la orașul Flămânzi, pe care îl susțin și cu care am făcut echipă tot timpul și lista va urma.

La Senat cred că va fi din aripa cealaltă domnul Achiței, dar să vedem în urma votului politic. Eu am spus o prezumție. Cam așa s-ar configura.

Nu trebuie să ne divizăm. Am pornit pe drumul acesta, suntem de dreapta și trebuie să facem echipă să câștigăm. Asta este singura soluție în județul Botoșani. Altfel nu se va întâmpla nimic”, a declarat Verginel Gireadă.

dav

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata