locale psd
locale sus

Primarul unei comune din Botosani este acuzat de ANI de conflict de interese

0 592

Primarul localității Blândesti este acuzat de conflict de interese adminustrati de Agenția Națională de Integritate. Stelian Maxim este actual primar și fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Blândești, județul Botoșani.

În calitate de consilier local, a votat Hotărârea Consiliului Local privind aprobarea închirierii pajiștii prin licitație publică (teren în suprafață de 542,58 ha situat în satele Blândești, Cherchejeni, Soldănești, aparținând domeniului privat al comunei Blândești).

 

De asemenea, în calitate de consilier local, persoana evaluată a votat Hotărârea Consiliului Local privind scăderea taxei de participare la licitație privind închirierea pajiștii comunale aparținând comunei Blândești și modificarea punctului 10 în caietul de sarcini.

 

Totodată, persoana evaluată a încheiat cu C.L. al comunei Blândești, județul Botoșani, un contract de închiriere pentru o parte din acea suprafață de teren.

 

Ulterior, în calitate de primar, acesta a participat la adoptarea unei Hotărâri prin care s-a împuternicit pe sine însuși pentru verificarea lucrărilor efectuate pe pajiștea situată în satele Blândești, Cerchejeni, Soldănești, aparținând domeniului privat al comunei Blândești.

 

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și cu dispozițiile art. 75 și art. 77, alin.(1) din Legea nr. 393/2004

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata