parlamentare sus
achitei top

Primarul Romică Magopeţ: „Ibăneştiul este acasă iar ibăneştenii sunt familia mea…Ibăneştiul este un model, este o comunitate europeană” – VIDEO

1 832

Comuna Ibăneşti reprezintă un model de administraţie eficientă, o comună care tinde să merite statul de comună europeană. Administrată de primarul Romică Magopeț, de la Partidul Național Liberal, ce conduce localitatea din 2004 şi de 13 consilieri locali, comuna este formată din din satele Dumbrăvița și Ibănești. Administratia ce tocmai incheie un mandat se poate lauda cu investitii uriase in infrastructura comunei, in valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, ce vor imbunatati in mod simtitor nivelul de trai al locuitorilor. Primarul Romică Magopeţ a ţinut să puncteze o parte din investiţii, subliniind că nici un efort nu este prea mare când vine vorba de munca în folosul celor ce l-au ales.
„Comuna Ibăneşi este o comună extraordinar de frumoasă. Eu personal sunt mândru şi mulţumit pentru că am fost ales să reprezint această comună şi vreau să vă spun cu maximă sinceritate şi cu mâna pe inimă pentru că o reprezint cu mândrie. Am o menire în general zi eu, pe acest pământ lucru pe care l-am şi dovedit şi anume de a mă implica cu maximă seriozitate în dezvoltarea comunei Ibăneşti. Menirea mea este nu nu numai de comuna în ansamblul ei cât este pentru locurile acestea minunate cât şi pentru locuitorii acestei comune care sunt nişte oameni deosebiţi. Am arătat că se poate. Dacă ar fi să fac un bilanţ dar nu îl fac pentru că bilanţ am făcut în permanenţă. Bilanţ înseamnă să justifici în faţa cetăţenilor mereu ceea ce faci pentru că ei sunt beneficiarii administraţiei publice locale eficiente. Am investit pe toate palierele posibile şi aici mă refer în principal la infrastructura rutieră, am investit pe zona educativă şi nu în ultimul rând pe asistenţă socială. Am lucrat foarte mult pe drumuri, pe modernizări, pe reabilitări, pe realizări de poduri pentru că trebuie asigurată şi viabilizarea circulaţiei pe căile albiilor râurilor. Şi cel mai important este că ne-am axat pe copii am mers pe zona educativă unde am construit şcoli, am construit grădiniţe, unde am mers pe construcţii de centre sociale şi nu în ultimul rând pe zona tradiţiilor, a culturii decia căminelor culturale unde am şi construit un cămin cultural foarte frumos iar în perspectivă avem construcţia a încă unui locaş de cultură. Spun acest lucru pentru că am dat socoteală în fiecare zi şi mereu mă justific pentru că începând de la construcţia bugetului şi până la realizarea fiecărui obiectiv de investiţie am avut acordul fiecărui cetăţean. Forţa mea ca primar dacă vreţi este forţa fiecărui locuitor, fiecare locuitor are puteri de decizie iar primăria administraţia publică locală este cea care munceşte în fiecare zi pentru fiecare cetăţean şi în folosul lui. Vreau să vă spun că noţiunea de a fi primar înseamnă în primul şi în primul rând să fii responsabil înseamnă să ştii să ajuţi, înseamnă că ştii să te implici şi nu în ultimul rând să respecţi cetăţenii.
Am reuşit şi am accesat proiecte europene deci am accesat proiecte prin fondul Naţional de Administrare a Investiţiilor Rurale AFIR, am accesat Proiectele Naţionale de Dezvoltare Rurală şi nu în ultimul rând Proiectele de Dezvoltare Locală. Deci am reuşit şi am asigurat asta şi am asfaltat drumul care duce spre Biserica Măgura am asfaltat drumul care duce şi face zona prin Cohârleac  până în centrul localităţii şi nu în ultimul rând am reuşit şi am asfaltat drumul care leagă Ibăneştiul de drumul naţional din Dumbrăviţa. Am asfaltat cred că în jur de 8 km de drum aceasta este modernizare. Să nu mai vorbim de reabilitări şi şi îmipietruiri care se fac în permanenţă pe drumul existent al comunei”, a spus primarul Romică Magopeţ.

psd parl jos

Cine uită de tradiţii, uită de trecut iar cine nu are trecut nu are prezent şi viitor. Şi pentru că primarul Romică Magopeţ doreşte un viitor demn pentru locuitorii din comuna Ibăneşti a pus pe lista sa de realizări şi investiţiile în cultură. „Am participat la foarte multe concursuri am avut copii care au mers la Sibiu au participat la programele naţionale de Artă culturală şi nu în ultimul rând de ţesut. de măşti am luat locul 1 şi locul 2 şi niciodată nu ne-am clasar sub aceste locuri. Avem nişte copii minunaţi cu nişte profesori care stau implicat foarte mulţi şi nu în ultimul rând nişte familii care păstrează tradiţiile. Activităţile culturale se desfăşoară în permanenţă am sărbătorit de fiecare dată de la Ziua Iei până la obiceiurile celebre de Anul Nou şi care ne reprezintă şi care arată tuturor celorlalţi lupta dintre deal şi vale, lupta dintre zi şi intuneric, lupta dintre bine şi rău.
Datoria noastră a celor din administraţie pentru că se adresează în permanenţă socialului dar nu în ultimul rând şi inteligenţei trebuie să trimit avaraţi profesionişti arată că trebuie să ne implicăm şi vreau să vă spun că binele oricât de mic ar fi reprezintă o victore. De aceea mesajul meu către tineri este să căuta şi mereu binele pentru că el este are posibilitatea să vă facă şi să ne facă să evoluăm.
Am reuşit şi am construit un cămin cultural în localitatea Dumbrăviţa un cămin care este un loc pentru cultură un loc unde focul sacru al evoluţiei culturale trebuie să se menţină, unde tinerii au atât de mare nevoie pentru că localitatea Dumbrăviţa este în ascensiune din acest punct de vedere cultural localitatea Ibăneşti fiind localitatea mama care oferă cultură pentru că cel mai important lucru este să să ai dar în acelaşi timp să-ţi transmiţi. Era nevoie de acest local care în care se desfăşoară foarte multe activităţi începând de la simpozioane, activităţi pe pe fiecare zonă culturală şi anume întâlniri educative, întâlniri religioase deci pe fiecare zonă. Necesitatea este foarte foarte mare. Am muncit foarte mult şi efortul este al bugetului local deci al primăriei dar atâta timp cât doreşti să realizezi ceva printre o planificare corectă şi judicioasă din punct de vedere bugetar reuşim să facem foarte foarte mult de lucru. Ibăneştiul este aşa cum îmi facem noi Ibăneştiul este acum o comună modernă. Pentru mine personal Ibăneştiul este acasă iar ibăneştenii sunt familia mea. Implicare este totală şi va fi în continuare totală”, a declarat primarul din Ibăneşti.

Pentru că viitorul unei comune îl reprezintă copii şi tinerii administraţia locală a investit în educaţie. Şcoli reabilitate, moderne şi măsuri luate pentru ca procesul educaţional să fie unul la standarde ridicate care să constituie un avantaj pentru elevii comunei. „Comuna Ibăneşti este o comună care îţi doreşte foarte mult, care are nevoie de dezvoltare şi în care dezvoltarea continuă. Spun acest lucru pentru că merită. Avem copii foarte talentaţi avem copii foarte buni şi care au nevoie de educaţie. Viitorul este acelor sau educaţie iar noi ne dăm silinţa din acest punct de vedere pentru a avea nişte copii minunaţi care să aibă un viitor corect şi pentru care să muncim şi noi şi ei şi anume pentru o societate dezvoltată corespunzător.Am investit în educaţie şcolile din comuna Ibăneşti sunt şcoli moderne. Avem Şcoala cu clasele I -IV construită în Ibăneşti care este nouă, avem Şcoala modernă cu clasele V-VIII care este pusă la punct din toate punctele de vedere începând de la instalaţia termică şi sanitară, acoperiş. ste cea care a suferit o reparaţie capitală într-un procent foarte foarte mare. De altfel am construit şi Grădiniţa din Ibăneşti iar în Dumbrăviţa am construit din nou o altă şcoală cu clasele I – IV iar şcoala Dumbrăviţa este care a suferit şi ea reparaţii capitale în totalitate. Toate au devenit şcoli moderne, europene, cu tot ceea ce implică acest lucru începând de la lucrurile sanitare şi terminând până la interioarele care sunt puse la punct foarte foarte bine. Asta înseamnă implicare. Pe lângă şcoli pentru perioada de după şcoală avem centre de zi în care copiii după ce termină orele se pregătesc pentru a doua zi unde atât educatori cât şi psihologi le dă asistenţa educativă necesară de specialitate pentru ca ei să nu meargă între o zonă a delincvenţei juvenile şi anume să meargă şă meargă într-o zona educativă educativă corectă pentru că au nevoie de acest lucru. Având în vedere şi perioada dificilă pe care o parcurge şi anume de pandemie Primăria s-a ocupat în sensul că am făcut toate demersurile necesare din punct de vedere legislativ deci şi juridic unde mă refer hotărât la hotărâri de consiliu local la proceduripe compartimente de achiziţii astfel încât când vor reveni copiii la şcoală în septembrie fiecare copil să aibă tabletă gratuită”, a spus Romică Magopeţ.

Şi pentru că o comună trebuie să asigure un trai decent celor ce locuiesc în ea şi pentru a avea condiţii normale pentru o comună europeană primarul Romică Magopeț are în desfășurarea două importante proiecte de apă și canalizare. „O altă zonă care este dedicată investiţiilor pentru că este o necesitate şi este zona de apă şi canal. Am ajuns la concluzia trebuie să investim foarte mult şi că ceea ce construim nu moare niciodată sau că ne reprezintă dar nu în ultimul rând că să se constituie necesităţi. Un obiectiv care este o datorie dacă vreţi dacă nu aproape o obligaţie faţă de cetăţeni este obiectivul de înfiinţare reţea de apă şi canal. Avem două proiecte care sunt diferite unul este pe Ibăneşti iar unul este pe Dumbrăviţa cel pe Ibăneşti este înfiinţarea reţea de apă şi canal care funcţionează prin masterplanul de la nivel de judeţ deci prin intermediul Consiliului Judeţean împreună cu celelalte primării care sunt cu cooperante şi asociate. Al doilea proiect pe care îl am accesat noi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi anume înfiinţare de apă şi canal de reţea de apă şi canal în localitatea Dumbrăviţa. Este un obiectiv de amploare de peste 70 de milioane de lei vorbim de peste 6 km de apă şi canal un obiectiv care va deservi peste 2.000 de locuitori şi un obiectiv care arată civilizaţie deci este un obiectiv necesar. Încercăm să îl ducem la bun sfârşit pentru că sunt foarte foarte multe dificultăţi dar sperăm ca obiectivul să se finalizeze şi să avem parte de tot ceea ce ne-am propus adică condiţii mai bune de viaţă de trai pentru locuitorii acestei comune pentru că merită din plin acest lucru. Încă nu sunt racordate în acest moment lucrăm la traversala principală, deci suntem încă în lucru şi avem foarte mult de lucru dar care este în grafic şi în care constructorul îşi desfăşoară activitatea conform angajamentului contractual pe care îl avem”, a declarat primarul localităţii Ibăneşti.

Oamenii care fac şi au făcut cinste comunei Ibăneşti nu au fost uitaţi şi reprezintă modele pentru cei care conduc acum localitatea şi pentru cei care trăiesc zi de zi în Ibăneşti. „Am avut de îndeplinit foarte multe lucruri însă vreau să vă spun că în permanenţă nu am condus de conjunctură mereu am avur obiective şi am încercat să le ating fiind aproape de semeni, de oameni pentru că sunt cei care meriră. Am avut câteva persoane care au fost omagiate cu titlul de cetăţean de onoare şi aici vorbim de Profireanu Gheorghe, Dionisie Vitcu, Amarandei Cristian şi Toma Loredana oameni care au muncit pentru localitate oameni care s-au implicat şi care şi-au pus o amprentă extraordinară în a se constitui în modele. De aceea aprecierea noastră este permanentă şi de aceea s-a luat această hotărâre de a fi desemnaţi. Deasemenea un rol important îl au veteranii, şi de aceea comuna Ibăneşti a avut oameni care au luptat pentru Libertatea acestui popor pentru pace pentru demnitate şi nu în ultimul rând pentru credinţă. Am avut veterani care au fost omagiaţi în permanenţă şi ne-am arătat renunoştinţa faţă de ei i pentru că au fost cei care au dat nouă posibilitatea să fim ceea ce suntem astăzi şi de aceea au primit respectul nostru cuvenit în fiecare moment şi la Ziua Eroilor şi la zilelele frumoase festive pe care le-am organizat chiar în cinstea lor. Ceea ce este important este să reţinem că mai avem doar doi veterani, Bolohan Costache şi Apopei Gheorghe oameni care muncit, care au luptat care au contribuit şi dezvoltarea şi menţinerea unităţii acestei ţări lucru care este de admirat şi care ne arată că ei sunt cu adevărat eroi iar noi trebuie să fim demni de ei în sensul de a merge mai departe de a arăta de a arăta pasiune în ceea ce facem şi de ei dar construim un Ibăneşti care să fie de model. Din punctul meu de vedere Ibăneştiul este un model este o comunitate europeană şi este deja înscrisă pe această linie a dezvoltării”, a spus Romică Magopeţ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Comentariu
  1. Constantin Stoica Spune

    Subscriu la tot ce domnul Primar Romica Magopet a spus.Domnia sa inca nu a spus tot..depilda a omis sa aminteasca despre punctele de colectare a deseurilor infiintate tot sub mandatul dansului.Desi ajung doar o luna pe an acasa vad cu uimire ca in fiecare an se realizeaza lucruri marete care nu ajung sa fie realizate in alte locuri.Comuna infloreste de la an la an iar aceasta se datoreaza unei echipe serioase si dedicata oamenilor;la Ibanesti noi nu trebuie sa votam schimbarea..ea vine de la sine de la an la an..de la luna la luna…ea se face sub ochii nostrii.Felicitari si multumiri domnului Primar Romica Magopet,favoritul indiscutabil si indisputabil la alegerile care vin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata