Primarul nu renunta la cumpararea Casei Ankele

0 547

Primarul municipiului Cătălin Flutur nu renunţă la ideea ca municipalitatea să cumpere Casa Ankele . În acest sens pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliul Local de luni este supus dezbaterii un proiect privind exercitarea dreptului de preemţiune pentru cumpărarea acestui imobil.

Consilierii municipali şi-au dat avizul de principiu încă din anul 2013 pentru cumpărarea acestei clădiri. În toamna anului 2016, primarul Cătălin Flutur a anunţat că municipalitatea va achiziţiona Casa Ankele pentru a fi mutată acolo Poliţia Locală.
La finalul anului trecut, viceprimarul Marian Murariu a propus însă ca imobilul să fie expertizat, motivând că municipalitatea trebuie să ştie pe ce dă banii. Lunile au trecut, iar expertiza solicitată nu a fost făcută. Marian Murariu a afirmat că îşi menţine părerea că trebuie făcută o expertiză tehnică înainte de a achiziţiona Casa Ankele, mai ales că zona Centrului Istoric prezintă cel mai mare pericol din punct de vedere seismic. „Trebuie să ştim care este starea clădirii, înainte de a o cumpăra. Voi încerca să discut cu proprietarul clădirii să plătească el expertiza şi apoi demarăm procedura de negociere”, spunea  Marian Murariu.
Achiziţionarea acestui imobil a fost aprobată în Consiliul Local în 2013. În 2015, la solicitarea municipalităţii, imobilul a fost evaluat la 465.714 euro, echivalentul a 2,056 milioane lei.

Proprietarul clădirii s-a arătat dispus să primească banii în cinci ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata