Primarul Flutur propune cresterea impozitelor locale

0 578

Botoşănenii ar putea plăti mai mult anul viitor contravaloarea taxelor şi impozitelor locale. Primarul Cătălin Flutur, va propune aleşilor locali majorarea cu 14% a taxelor în 2019.
Această creștere ar însemna un plus de 2,5 milioane lei la veniturile municipalității, plus care să mai acopere creşterile salariale ale angajaţilor din primărie şi subordonate.
„Mergând pe ultimele prevederi legislative, doar fondul de salarii de la primărie și instituțiile din subordine crește cu 10 milioane lei. Atunci am venit cu o ajustare de taxe și impozite, pe aceeași motivație: a crescut salariul minim, acum mai crește o dată, și am spus să mergem la un plus de 20 lei pe an, per apartament. Procentul ar crește cu aproximativ 15%. Această propunerea a noastră, dacă o să treacă, ar însemna pentru noi un plus la venituri de 2,5 milioane lei, dar trebuie să mai găsim 7,5 milioane lei să acoperim doar creșterea de salarii. Am obligația să fac un buget relativ rotund ca să funcționeze primăria. Nu acopăr decât o pătrime doar din salarii cu această creștere. Nu acopăr creșterea la curent, pentru cheltuieli la școli, nu acopăr creșterea la gaz, apă. Dacă nu votează, vom încerca să supraviețuim”, a declarat Cătălin Flutur.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata