Primarul Flutur are solutia pentru finalizarea lucrarilor de la Teatrul Mihai Eminescu

0 526

Edilul municipiului Cătălin Flutur a prezentat soluția pentru rezolvarea problemei de la Teatrul Mihai Eminescu. Acesta a discutat despre această soluție cu specialiștii Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) iar acum se așteaptă la un răspuns.

„Încercăm și avem o variantă pe care numai noi și Primăria Sibiu am provocat discuțiile, am lungit discuțiile și o să vă spun. Dar până nu e ceva oficial, este o așteptare în care ne amăgim. Ideea noastră a fost preluată și de miniștri, despre cum s-au fazat proiectele din POS Mediu în noul POIM. Dacă tot există proiecte nefinalizate să fazăm aceste lucrări din exercițiul financiar trecut”, a declarat Cătălin Flutur. Acesta a precizat că UE a oferit
32 de miliarde de euro însă în toată țara există proiecte scrise de doar 18 miliarde de euro, ceea ce ar permite această fazare a proiectelor. „Fazați-ne și nouă ce nu am putut, din motive obiective. Nu am putut să terminăm pentru că am avut o problemă de consolidare. Suntem foarte avansați în discuții și m-am bucurat când cei de la BERD au spus că ne finanțează aceste lucrări, apoi semnăm cu UE și ei își iau banii de acolo. Poate e posibil să nu mai plătim suma respectivă și corecția, poate ni se dau banii în completare”, a spus Cătălin Flutur. Aceaşi soluţie a fost adoptată şi în 2011 când au fost mutate fonduri de pe o axă pe alta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata