locale psd
locale sus

Primarul Cosmin Andrei s-a întâlnit cu reprezentanții romilor. „Toți cei care dețin locuințe în centrul istoric vor fi mutați”

0 932

Întâlnire cu reprezentanții Grupului de Inițiativă Locală „Romii Botoșani 2021”.

Discuțiile s-au axat în principal pe mutarea chiriașilor din Centrul Istoric în alte locuințe oferite de municipalitate ca alternativă, întrucât în zona menționată nu vor mai fi locuințe sociale!Mesajul primarului Cosmin Andrei a fost ferm.

„Toți cei care dețin locuințe în Centrul Istoric vor fi mutați. Vom oferi alte locuințe iar chiriașii vor avea de ales, cu excepția Centrului Istoric. Voi continua și demersul de a recupera locuințele tranzacționate ilegal, din punctul meu de vedere, de către Locativa”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Edilul a adăugat că municipalitatea este determinată să finalizeze amenajarea de noi locuințe aflate deja în lucru dar caută variante și pentru construcția altora noi, atât sociale cât și pentru tineri.

simio cosma

Depunerea și deschiderea de oferte pentru amenajarea a 72 de locuințe sociale în cartierul ANL Cișmea va avea loc la sfârșitul acestei luni, pe 21 februarie.

Potrivit reprezentanților Grupului de Inițiativă Locală „Romii Botoșani 2021”, în Centrul Istoric sunt 17 locuințe proprietate privată în care locuiesc 51 de familii și 59 de locuințe de stat cu 177 de familii, toate aparținând comunității de romi. Doar în 10 familii figurează persoane angajate, celelalte fiind beneficiare ale Legii 416 privind venitul minim garantat sau fără venituri.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata