Primarul Cosmin Andrei: „Păstrarea burselor la valoarea propusă de colegii liberali ar fi însemnat o creștere a taxelor și impozitelor botoșănenilor…”

0 289

După ședința de Consiliul Local de luni și contrele aduse pe marginea cuantumului burselor elevilor din municipiul Botoşani primarul Cosmin Andrei a venit cu o serie precizări care fac referire la alocarea burselor pentru elevi.  

Comunicat de presă Cosmin Andrei

În repetate rânduri, edilul botoșănean a arătat că susține elevii și actul educațional, însă în măsura în care și poate. Deblocarea situației privind racordarea sălii de atletism a Liceului cu Program Sportiv la utilități publice sau depunerea a două proiecte, în valoare totală de peste 6 milioane de euro, privind acordarea de echipamente elevilor și cadrelor didactice pentru învățământul online, respectiv dotarea unităților de învățământ cu dezinfectanți pot fi doar câteva exemple prin care primarul susține actul educațional.

Condamnând modul prin care consilierii locali liberali s-au folosit de elevi și au solicitat majorarea burselor, primarul susține că noul impact financiar este nesustenabil, adică de 4.570.800 de lei, echivalentul a aproape 1 milion de euro.

„Păstrarea burselor la valoarea propusă de colegii liberali ar fi însemnat ori o creștere a taxelor și impozitelor botoșănenilor, ori o diminuare a numărului de burse acordate. Am căutat astfel o soluție ca bursele să fie majorate, comparativ cu valoarea inițială, dar să avem și un impact financiar sustenabil”, a precizat primarul Cosmin Andrei, adăugând că acesta ar fi de 2.560.560 de lei, impact peste cel al multor orașe din țară, inclusiv municipiul Brașov.

Prin urmare, bursele de performanță vor fi în valoare de 200 de lei, cele de merit de câte 150 de lei, de studiu – 130 de lei și bursele de ajutor social, de câte 120 de lei, cele de la Botoșani fiind mai mari chiar decât bursele acordate la Cluj – Napoca, prin decizia consilierilor locali din iulie 2020, unde cele de performanță sunt de 130 lei, de merit – 100 lei, de studiu – 85 lei iar bursele de ajutor social, de câte 80 de lei. La Timișoara, valoarea burselor este și mai mică, cuprinsă între 70 și 100 de lei.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata