Primarul Cosmin Andrei la Teatrul Mihai Eminescu: „Îmi doresc să-l deschidem de zilele orașului…Nu s-a pierdut niciun ban european pe acest edificiu”

0 798

Se lucrează la Teatrul Mihai Eminescu, până acum stadiul lucrărilor fiind de 85%. Primarul municipiului Cosmin Andrei alături de directorul Răzvan Chelărașu nu au anunțat nicio dată exactă la care lucrările vor fi gata, sau dacă până la zilele orașului ci „în funcție de parcursul lucrărilor… să ajungem sănătoși și să vedem…Vom aștepta când este nevoie să avem lucruri de calitate. Îmi doresc să-l deschidem de zilele orașului și în acest moment și există acestă posibilitate…acesta este stadiul lucrărilor”, a spus Cosmin Andrei.

„Suntem undeva la stadiul de 85%…Noi avem o problemă la sistemul de detecție din partea de la sala de spectacol și așteptăm încă soluții de la proiectant…Pardoselile vechi le-am scos toate, am dat jos toate tencuielile. Am refăcut totul de la zero. Kilometri de cablu și conducte am tras…Foița de aur și corpurile de iluminat vor fi ultimele montate…”, a spus Răzvan Chelărașu

„Au fost mai multe licitații, licitații care s-au desfășurat în paralel sau care se desfășoară și în acest moment. Acum are loc licitația pentru grădina de vară, care nu a fost niciodată un obiectiv integrat în finanțarea inițială. Nu puteam face Teatru fără branșament electric, cortină, achiziția scaunelor, amenajarea parcării, acces spre edificiu  – pentru toate fiind organizate licitație separată – A fost un efort considerabil și este în continuare pentru a putea sincroniza lucrările să avem o inaugurare așa cum ne-o dorim pentru un obiectiv din zona zero a orașului. Au fost și întârzieri motivat de lipsa detaliilor de execuție din proiectul inițial…Stadiul cel mai puțin avansat la lucrări este la sala de spectacol unde preferăm să avem cel mai  bune soluții tehnice pentru un edificiu care va dura ..” ,a spus Cosmin Andrei.

S-au cheltuit banii europeni, acum lucrăm cu banii de la bugetul local așa cum ne-am asumat inițial. Nu s-a pierdut niciun ban european pe acest edificiu. Avem valoarea contractului pe care am semnat-o inițial pe care nu putem să o depășim decât în condiții legale doar dacă este cazul. La ultima factură vă pot spune pentru că azi sunt sume preliminare care pot scădea în funcție de notele de renunțare. Mai sunt aspecte tehnice care nu s-au detaliat, nu s-au lămurit în principal cu sala de spectacole…

„Vizita finală pentru fonduri europene am avut-o pe 21 decembrie 2023”, a completat și Răzvan Chelărașu.

Vizita și declarațiile integrale sunt în vide de mai jos

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata