locale psd
locale sus

Primarul Catalin Flutur :”Sunt extraordinar de ingrijorat…Orasul trebuie sa functioneze nu doar sa plateasca salarii”

0 525

Bugetul de anul viitor repretezină o necunoscută la această dată pentru municipalitate. Cătălin Flutur, primarul municipiului, nu ştie de unde va avea sursele de finanţare pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare fără a se mai discuta şi despre cheltuielile de dezvoltare.

„Sunt extraordinar de îngrijorat. Suntem la jumătatea lunii octombrie și nu avem niciun fel de predicție față de bugetul pentru anul viitor. O problemă importantă, poate cea mai importantă problemă a municipalității, și în acest moment nu avem nici cea mai mică predicție ce se va întâmpla la anul pentru că am primit foarte multe sarcini în acest an fără sursă. Cum ar fi mărirea salariilor, noi am primit prin lege, dar nu aveam sursele. Toți colegii mei sunt îngrijorați, nu numai eu, și problema devine din ce în ce mai gravă și la nivel de orașe și comune. Pe de o parte respectăm legea în ceea ce privește cheltuielile de personal, minimele cheltuieli de funcționare, dar nimeni nu se mai gândește la cheltuieli de dezvoltare. Este o întreagă brambureală în momentul acesta, și nu mă feresc să o spun, pentru că în afară de veniturile noastre proprii, care vin din taxe și impozite locale, care la rândul lor au fost diminuate prin acte normative, ne afectează în buget pe ultimele luni undeva la 600.000 de lei, dar dacă este să extindem pe tot anul viitor”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Anul viitor se va reduce și cota de IVG, o importantă sursă de finanțare pentru muncipalitate. În acealaşi timp edilul susţine că din 2012 fondul de salarii a crescut de patru ori, urmare a majorării salariilor atât pentru funcţionarii din Primărie cât şi din instituţiile de cultură subordonate municipalităţii.

„Mai aveam cota noastră din IVG, de acolo ne echilibram, de acolo puteam să ne asigurăm partea de funcționare și o minimă dezvoltare, Dacă cota anul trecut era undeva la 16%, previziunea este, dar nu este luată nicio decizie finală, dar peste tot se vorbește, la anul vom încasa doar 10%. În condițiile acestea, marea majoritate a UAT-urilor vor avea o problemă foarte mare, nu vorbesc de faliment că nu am văzut multe UAT-uri intrate în faliment, dar cred că la anul se poate întâmpla și lucrul acesta. Neavând predicție nu ne putem propune să facem un buget, putem ști doar ce cheltuieli vom avea. 49 de milioane de lei doar pe partea de salarizare, în anul 2012 fondul de salarii era de 12 milioane de lei, cu tot cu instituțiile din subordine. Orașul trebuie să funcționeze nu doar să plătească salarii”, a mai spus Flutur.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata