locale psd
locale sus

Primarul Catalin Flutur si angajatii din Primarie ajung la proces in dosarul Uvertura Mall

0 654

Magistraţii Curţii de Apel Suceava au validat rechizitoriul şi au avizat legalitatea administrării probatoriului în procesul primarului Cătălin Flutur dar şi a altor patru angajaţi ai Primăriei Botoşani. Astfel instanţa a respins contestaţiile inculpaţilor, precum şi cererile şi excepţiile formulate de avocaţi cu privire la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Tribunalul Botoşani ar putea trece, de luna viitoare, la primele audieri şi la administrarea probatoriului. Procurorii DNA Suceava l-au trimis în judecată pe Cătălin Flutur, primar al municipiului Botoșani, pentru abuz în serviciu în legătură cu încheierea și derularea unui contract de concesiune care avea ca obiect exploatarea unui teren pe care a fost construit ulterior un complex comercial multifuncțional.
Potrivit unui comunicat al DNA edilul este acuzat de abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit, în formă continuată.
În dosar au mai fost trimiși în judecată Adriana Zăiceanu, la data faptei director executiv al primăriei, Constantin-Cezar Puiu, la data faptei șef al Serviciului Patrimoniu, Mihaela Gontineac, la data faptei jurist, respectiv secretar, Ioan Apostu, la data faptei secretar.
DNA precizează că, în perioada 30 noiembrie 2006-19 decembrie 2011, Cătălin Flutur, în calitate de primar, și-a îndeplinit defectuos atribuțiunile de serviciu prevăzute de lege, în ceea ce privește încheierea și derularea unui contract de concesiune ce avea ca obiect exploatarea unui teren în suprafață de 4.668 mp, proprietatea Consiliul Local al Municipiului Botoșani, pe care a fost construit ulterior un complex comercial multifuncțional.
„Concret, în cuprinsul contractului respectiv, urmat de încheierea altor trei acte adiționale, inculpatul a diminuat ilegal (sub valoarea menționată în cuprinsul ofertei financiare) redevența datorată de cesionar instituției publice pe care o reprezenta. Mai exact, deși în cadrul procedurii de atribuire a concesiunii ofertantul câștigător prezentase o redevență în valoare de 77,12 lei/mp/an (în condițiile în care în documentația de atribuire se prevăzuse o redevență minimă în sumă de 25,6 lei/mp/an), în contractul de concesiune încheiat după finalizarea procedurii s-a menționat plata unei redevențe vădit inferioare în sumă 4,91 lei/mp/an”, se arată în comunicat.

Procurorii susțin că, în demersul său infracțional, edilul a beneficiat și de ajutorul celorlalți inculpați care au întocmit diverse rapoarte de specialitate sau au avizat și contrasemnat hotărâri ale Consiliului Local prin care s-a stabilit redevența, în condițiile menționate.

simio cosma

„Această conduită a avut drept consecință prejudicierea bugetului local cu suma de 2.024.236,55 lei, ce reprezintă totodată un folos necuvenit obținut de societatea comercială beneficiară a contractului, în calitate de concesionar”, menționează DNA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata