Primarul Catalin Flutur la un pas de victorie in procesul „Afacerea Mall”

0 915

Primăria nu a fost prejudiciată prin diminuarea redevenței pentru terenul de la Mall. Preţul stabilit prin hotărâre de Consiliu Local a fost unul corect. Acestea sunt concluziile expertizei tehnice cerută de instanță în procesul în care primarul municipiului Botoșani Cătălin Flutur a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu se apropie de final.

„Ce pot să vă spun este că expertiza spune că nu s-a produs prejudiciu municipalității. Expertul a spus exact ce s-a întâmplat. Era o hotărâre de Consiliu Local și atâta timp cât vrei să faci ceva în orașul ăsta, și mulți spun să dăm investitorilor și facilități numai să vină să se apuce, și era o practică la Botoșani și nu numai ca pe perioada execuției lucrărilor îți iau cu organizare de șantier. Logic este ca atât cât cineva face ceva și lucrează, nu-i lua nimic. Cel puțin din ce am încasat până acum, din concesiuni și autorizații la mall s-a acoperit suma”, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului. În acelaşi dosar sunt cercetaţi pentru complicitate la abuz şi Adriana Zăiceanu, la data faptei director executiv al primăriei, Constantin-Cezar Puiu, la data faptei șef al Serviciului Patrimoniu, Mihaela Gontineac, la data faptei jurist, respectiv secretar, Ioan Apostu, la data faptei secretar.Următorul termen al procesului este 19 februarie.
Procurorii susţin că prejudiciul din „Afacerea Mall” este de peste două milioane de lei, el fiind calculat ca diferenţă între concesiunea stabilită şi concesiunea plătită de Moldova Turism SA Iaşi şi Uvertura City Mall SRL Botoşani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata