1 martie andrei

Primarii au fost invatati sa atraga fonduri europene

0 542

Posibilităţile de finanţare ale proiectelor cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014- 2020 a fost principala temă discutată astăzi de reprezentantele Biroului Regional de Informare al Agenţiei Regionale de Dezvoltare Nord- Est cu cei ai unităţilor administrativ- teritoriale din judeţul Botoşani.

Daniela Beclea, subprefectului judeţului Botoşani, a mulţumit pentru prezenţa la Botoşani specialiştilor ADR dar şi reprezentanţilor comunităţilor din judeţ, apreciind ca utile astfel de întâlniri.
Specialiştii ADR au explicat pe larg ce axe sunt la disponibile în acest exerciţiu financiar şi care sunt sumele accesibile, cu detalii pentru fiecare program în parte.
„Pentru că venim în fiecare an, îmi place să cred că de la an la an avem prezentări diferite, că sunt noutăţi şi îmi propun să vă aduc în vedere astăzi câteva oportunităţi de finanţare care sunt disponibile în acest moment pentru administraţiile publice locale. În alţi ani am vorbit de proiecte de succes în perioada 2007- 2013, am vorbit de începuturile Programului Operaţional Regional 2014- 2020, când acestea abia se conturau, dar acum Programul este în plină implementare, avem deja 107 contracte de finanţare până în acest moment prin programul nou şi o sută care aşteaptă semnătura la nivelul Autorităţii de Management. În judeţul Botoşani prin programul anterior s-au desfăşurat investiţii foarte frumoase, de infrastructură, de patrimoniu cultural, de educaţie, de sănătate şi ne dorim ca ele să fie consolidate, să fie continuate şi în acest exerciţiu de programare”, a spus Gabriela Bobeanu, şeful Biroului Regional de Informare ADR Nord- Est.
O notă importantă a fost aceea că toate proiectele se depun acum prin aplicaţia MySMIS, în format electronic.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata