Primaria nu are bani pentru facturile la energie electrica. Primarul Flutur : „Diminuam program de iluminat. Punem un bec da și unul nu”

0 1.416

Municipalitatea nu are bani pentru facturile la energie electrică şi edilul Cătălin Flutur se gândeşte la măsuri care să ducă la diminuarea consumului. Primarul susţine că majorarea preţului la energie cu peste 30% nu a fost prevăzută în bugetul local pentru sumele alocate pentru respectiv iluminat public dar și energia din unitățile de învățământ. „Modul galopant în care crește prețul pe megawatt pentru că noi suntem în licitație acum pe Zona Metropolitană, pe Bursa de Mărfuri. Încercăm să obținem un preț mai bun dar deja este o creștere de 40 lei pe megawatt, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată. Iar noi ne-am preconizat doar niște bani pe partea de iluminat. Este o creștere că nu ne puteam închipui, sperăm că cineva va interveni să tempereze acest lucru dar noi nu vom avea bani să ne plătim curentul”, a declarat Cătălin Flutur. În această situaţie se au în vedere mai multe soluţii care să ducă la diminuarea consumului de energie, implicit al facturilor.
„Diminuăm programul de funcționare al iluminatului public, este una din variante. Sau să punem un bec da și unul nu. Putem ajunge și la soluții din astea. Și așa se mai întâmplă câteodată că se ard niște becuri și tot nu avem iluminat”, a spus edilul municipiului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata