Primaria cauta constructor pentru refacerea unui pod din municipiul Botosani distrus de inundatii

0 364

Municipalitatea caută constructor pentru refacerea podului de la intersecţia străzilor Săvenilor – Plopilor. Acesta a fost afectat de precipitaţiile abundente din această vară iar Marian Murariu, viceprimarul municipiului susţine că la această datî se poartă discuţii cu un al doilea constructor după ce unul din Iaşi a refuzat să efectueze lucrările. Pentru refacerea podului primăria a primit un milion de lei de la Guvernul României, pe situaţii de urgenţă.

„Pentru acest pod a fost făcută o expertiză. Fiind o situaţie de urgenţă, am căutat repede un constructor care să facă lucrările. A venit un constructor de la Iaşi, însă i s-a părut că e o lucrare pe care nu o poate face, că nu se poate încadra în timp şi că suma alocată este prea mică. Acum suntem în discuţie cu un alt constructor”, a declarat Marian Murariu.

Pe lângă podul de la intersecţia străzilor Săvenilor – Plopilor, precipitaţiile au afectat şi multe străzi nemodernizate. Municipalitatea a solicitat de la guvern 2,743 de milioane de lei pentru a interveni în zonele afectate de precipitaţiile abundente, însă a primit doar un milion de lei. „Vara aceasta am avut cheltuieli foarte mari din cauza inundaţiilor care au degradat foarte mult străzile împietruite şi unde am băgat foarte mulţi bani şi nu am primi. Au venit banii doar pentru un pod, iar pentru străzile împietruite nu am primit bani de la Prefectură şi lucrul acesta s-a resimţit în buget”, a completat Marian Murariu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata