parlamentare sus
achitei top

Primaria a dat in judecata Urban Serv

0 737

Municipalitatea a dat în judecată Urban Serv, după ce inspectorii Curții de Conturi au imputat Primăriei serviciile plătite pentru măturat societății subordonate Consiliului Local. Totul este o procedură, până când instanța se va pronunța în procesul în care Primăria a contestat raportul inspectorilor Curții de Conturi.
„Noi am atacat decizia Curţii de Conturi dar în acelaşi timp am deschis și procesul împotriva SC. Urban Serv. Procedural o să-l suspendăm ca să nu pierdem termenul de prescripţie doar atât. Se va suspenda de comun acord după ce se va soluţiona procesul cu Curtea de Conturi, să vedem ce soluție se va da la contestația noastră, se vor face și expertize pe care le vom folosi și în celălalt proces. Sumele au fost contestate și în perioada controlului și după emiterea deciziei. În urma expertizelor unde vom aduce argumente pro și contra ambele părți ce va stabili instanța, cât la sută din sume sunt întradevăr sau nu prejudiciu”, a spus Oana Georgescu, secretarul Primăriei.

psd parl jos

Potrivit raportului Curții de Conturi, au fost depistate neconcordanţe între situaţiile de lucrări confirmate şi plătite de municipalitate şi reglementările în baza cărora Urban Serv prestează servicii pentru primărie.

Astfel, s-a constatat că în lunile de iarnă au fost plătite servicii de măturat chiar şi în perioadele în care carosabilul era acoperit cu zăpadă. De asemenea, în lunile ianuarie şi februarie 2016 au fost plătite lucrări de măturat manual, deşi în regulament se stipulează că această activitate se face doar în perioada 1 martie-15 noiembrie.

Suma imputată de Curtea de Conturi, în urma controlului, se ridică la aproape 700.000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata