Primari din PNL luati la rost de Federovici dupa ce au avut curaj sa ceara drumuri: „Ajunge cu dezinformarea”

0 779

La intalnirea de la Prefectura cu ministrul transporturilor Alexandru Cuc au participat si doi primari liberali, Dan Oloeru primarul orasului Flamanzi si Florin Butura primarul orasului Stefanesti. Cand acestia au cerut explicatii cu privire la drumurile care le strabat localitatile raspunsul pesedistilor a fost unul deosebit de acid. „Apreciem curajul dv de a veni la Botoșani. Sunt primarul unei localități cu un drum care ne vizează direct, ceea ce înseamnă tronsonul 28 B. Întâmplarea face să văd acel proiect, să văd SF-ul la baza respectivă. Tot întâmplarea face să cunosc ce înseamnă procedura de licitație și înțeleg și am speranța, chiar dacă mai târziu, sperăm noi să se realizeze acest drum care într-adevăr ne ține captivi de tot ceea ce înseamnă dezvoltare. Eu întrebarea v-am pus-o și în mandatul anterior, răspunsul teoretic l-am primit și atunci și acum. Sperăm fapte și să nu se întâmple ca altă dată” a declarat Dan Oloeru, primarul orașului Flămânzi. Ulterior o intrebare a pus si Florin Buțura. „Vin cu speranța că voi pleca la Ștefănești cu o promisiune din partea dvs mai certă. Îmi dau seama că dacă Botoșani – Tg. Frumos se face mai repede, Botoșani – Ștefănești și Manoleasa – Bădărăi va mai dura mulți ani. Nu am nicio șansă să pot promite că până în 2020 se va începe ceva. Ați spus că de la Manoleasa spre Bădărăi se va face întreținere. Cred că până la finalul anului va fi impracticabil și drumul acela” a spus Florin Buțura, care a prezentat si un memoriu semnat de mai multi primari. Nemultumit Cuc a replicat:
”V-am mai spus un lucru vom aloca la reactificarea bugetară o sumă ca să lansăm proiectarea și execuția pentru acest drum național. Nu trebuie să existe nicio panică. Deci nu se va face peste ani, peste ani înseamnă că îl facem în 15 ani, dacă ar fi să o iau ca pe o ironie, dar eu acum am venit să vorbesc serios, dacă vorbim în ironie și eu aș putea spune multe lucruri. Cert este că vom aloca o sumă pentru lansarea proiectării și execuției. După aceea ne întâlnim la aceeași masă cu presa și sunt curios ce mai spuneți atunci”. In schimb un raspuns transant l-a avut Doina Federovici, care a dorit sa-i puna la colt pe cei doi primari.

„Ajunge cu minciuna, cu demagogia, ajunge cu dezinformarea. Trei luni de zile Ministerul Transporturilor a fost blocat pentru că nu am avut un ministru, am avut interimar sau activitatea s-a desfășurat prin intermediul secretarilor de stat. În a doua jumătate a anului trecut, spre finalul anului, au început discuțiile extrem de aplecat vis a vis de această lucrare. Noi, acest Guvern am reușit prin banii alocați realizarea SF-ului care a obținut aviz de la DRDP Iași, CNAIR și Ministerul Transporturilor”,
a suliniat Doina Federovici, care intrebata la sfarsit de Oloeru daca a dorit sa-i atace doar pe cei doi liberali invitati la discutii a spus ca nu este asa, dorind doar sa clarifice situatia pentru toata lumea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata