Primari din Botosani lasati fara fonduri pentru drumuri, apa si gaz. Premierul Orban vrea desfiinţarea Fondului de Dezvoltare și Investiții

0 1.082

Premierul României, Ludovic Orban, a spus că Fondul de Dezvoltare și Investiții trebuie desființat, deoarece primarilor li s-a dat iluzia că pot să realizeze proiecte fără prevederi bugetare.

„De asemenea, sunt prevederi cum este Fondul de Dezvoltare și Investiții care trebuie desființate. Chiar m-au întrebat la Asociația Municipiilor ce avem de gând cu Fondul de Dezvoltare și Investiții, răspunsul meu a fost foarte clar: trebuie desființat. Asta este o șmecherie electoralistă în care li s-a dat iluzia unor primari că pot să realizeze niște proiecte de investiții fără să exite prevederi bugetare, fără existe banii necesari pentru susținerea acestor proiecte de investiții în buget. Deci, Fondul de Dezvoltare și Investiții trebuie desființat”, a declarat în Ședința de Guvern de marți, Premierul României, Ludovic Orban.

La nivelul judeţului Botoşani 14  primării  au fost incluse în lista de proiecte finanțate prin FDI , respectiv

Curtești – modernizare drumuri comunale și sătești

Trușești – amenajare drumuri de interes local

Dorohoi – modernizare 34 străzi

Cordăreni – modernizare drumuri

Mileanca – modernizarea sistemului de iluminat public

Vlăsinești – reabilitare sistem de alimentare cu apă și rețea canalizare în comună

Văculești – modernizare infrastructură rutieră în comună

Hudești – înfiintare retea alimentare cu apa în comună

Mihăileni –  înființare distribuție gaze naturale în comună

Manoleasa – modernizare drumuri de interes local

Corlăteni – modernizare drumuri de interes local

Drăguşeni – modernizare drumuri de interes local

Conceşti – asfaltare drumuri de interes local

Cristeşti  – asfaltare şi modernizare drumuri de interes local

Primarul municipiului Cătălin Flutur, susținea la mijlocul lunii octombrie, că FDI a fost inventat de fostul consilier al primului ministru, Darius Vâlcov. Prin FDI, autoritățile locale primesc finanțare pentru diverse proiecte. Finanțarea proiectelor se asigură sub formă de împrumut. „S-a înființat acest FDI în care spun ei: o să vă dăm niște bani. Dar nu e ca la fonduri europene, nu-i ca la celelalte programe. Vă dăm niște bani cu împrumut. Cum adică să îmi dai bani cu împrumut? Îmi dai în 20 de ani cu nu știu ce dobândă, dar dau ceva din ceea ce nu am…Care fond? Că nu există. Care bani? Că e doar înființat….Am simțit păcăleala și sunt foarte mulți colegi primari PSD care au fost efectiv momiți, care au fost mituiți”, declara atunci primarul Cătălin Flutur.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata