Prima școală verde din municipiul Botoșani

0 120

Un nou proiect al Primăriei Municipiului Botoșani depus în cadrul apelului Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Construirea și dezvoltarea unei rețele pilot de școli verzi, a fost admis în urma evaluării.

Este vorba despre „Dezvoltarea rețelei pilot de școli verzi la nivelul municipiului Botoșani”, pe Componenta C15 – Educație.

Prin acest proiect, Școala Gimnazială „Grigore Antipa” va putea fi transformată în prima școală verde din municipiul Botoșani și va fi supusă unui amplu proces de modernizare și reabilitare.

Investiția implică:

-intervenții la partea de infrastructură prin eficientizarea energetică (introducerea sistemelor de ventilare cu recuperarea căldurii, a sistemelor de răcire, instalarea echipamentelor și racordarea lor la sistemele de încălzire centralizată, utilizarea surselor regenerabile de energie prin montarea de panouri fotovoltaice și instalarea pompelor de căldură)

-digitalizarea proceselor administrative

-dezvoltarea de parteneriate/colaborări/cooperări cu actorii relevanți ai comunității, pe zona de protecție a mediului Școala Gimnazială „Grigore Antipa” a implementat elemente de educație ecologică de-a lungul anilor iar mărturie stau numeroasele campanii derulate, cum ar fi „Coșurile ecologice”, „S.O.S. – natura în pericol!” , „Copiii, prietenii naturii” sau „Apă și biodiversitate”.

Valoarea totală a proiectului este de 11,4 milioane de lei cu TVA.

După ce va fi elaborat proiectul tehnic, lucrările vor fi lansate în licitație publică.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata