Prestație lamentabilă a primarului din Dorohoi la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență: „Managerul spitalului trebuia sa fie instructat la dumneavoastră…”

0 623

Primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, s-a făcut de ras luni dimineață, la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de la Prefectura, arătând ca nu știe care ii sunt atribuțiile în calitate de șef al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă și nici necesarul de materiale sanitare pentru spitalul din localitate. Luat la întrebări de prefectul Dan Nechifor în contextul în care mai mulți directori de spital lipseau de la întâlnire Alexandrescu a fost luat pe nepregătite, neștiind exact care e situația la Dorohoi. Redam dialogul mai jos:

D. N. Domnule primar, sunteți la curent cu situația spitalului din Dorohoi?

D. A. Buna ziua. În afara faptului ca am solicitat și am dispus instalarea unui container pentru a face un triaj suplimentar, nu am discutat alte aspecte pentru ca managerul spitalului trebuia sa fie INSTRUCTAT la dumneavoastră, la Botoșani.

D. N. (vizibil amuzat) Ce trebuia sa facă?

D. A. Sa fie INSTRUCTAT. Am înțeles ca va fi chemat la dumneavoastră sau la un alt for care va duce la aceasta operațiune.

D. N. Eu credeam ca dvs. în calitate de primar ați făcut CLSU.

D. A. Facem în fiecare zi, mi – am făcut un comandament la nivelul primăriei municipiului Dorohoi, și în fiecare zi facem întâlniri.

D. N. Având în vedere ca Spitalul municipal Dorohoi este în subordinea primăriei, ieri a fost un reprezentant al Spitalului, de aceea am și convocat ședința grupului tehnic urmând ca în cursul zilei de azi sa ne întâlnim sa discutam dacă exista stocurile necesare de materiale sanitare, biocide, și sa discutam dacă exista surse de finanțare.

D. A. Din discuțiile pe care le-am avut astăzi problema era cu ventilatoarele, trebuie trei, patru ventilatoare. (…) Urma sa am o discuție clarificatoare cu el însă am fost convocat la dvs. și am spus după ce primesc și aici informații sa le armonizam și sa comunicam necesarul de materiale.

VIDEO cu discuția

Ulterior pe parcursul ședinței primarul din Dorohoi a obținut telefonic necesarul de materiale de la managerul spitalului. În urma cu un deceniu la inundațiile care au afectat Dorohoiul și au murit mai multe persoane Dorin Alexandrescu recunoscut ca deși a primit din timp avertizări meteo nu a știut semnificația culorilor codurilor spunând atunci ca nu a făcut diferența între un cod rosu sau portocaliu de inundații.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata