Aldet

Președintele Klaus Iohannis: „Venim cu măsuri de sprijin pentru oameni. Plata ratelor se poate amâna până la sfârșitul anului”

0 195

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă, miercuri, la Palatul Cotroceni, și a anunțat că se lucrează la o rectificare bugetară, în sprijinul românilor.

Președintele României a declarat că „există soluții și proiecte pentru ca românii să treacă bine peste această criză. Dorim să venim cu măsuri de sprijin și pentru oamenii simpli și pentru economia românească, pentru a nu sacrifica mai mult decât este necesar.Criza se va termina la un moment dat și noi ne dorim ca atunci România să fie în stare să repornească imediat economia și să revenim la o viață normală”, a spus Iohannis.

Potrivit președintelui, se conturează o rectificare bugetară extraordinară. Banii vor fi alocați domeniului sănătății și celui ce vizează șomajul tehnic. Șeful statului spune că măsura a fost convenită cu membrii cabinetului Orban. Guvernul va da ordonanță de urgență care permite amânarea plății ratelor, la cererea celor care au datorii. Plata ratelor se poate amâna cu până la nouă luni, practic până la sfârșitul acestui an, a mai anunțat Iohannis.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata