Presedintele Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban sa formeze un nou Guvern

0 347

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe premierul demis Ludovic Orban pentru un nou mandat de prim-ministru.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut la ora 18:00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, după consultările pe care le-a avut cu partidele parlamentare, în vederea formării unui nou Guvern. Acesta l-a anunţat pe Ludovic Orban pentru a forma un nou Guvern.

 „Avem un PSD cu foarte mulți parlamentari și care se opune acestor schimbări și vrea să oprească lucrurile. Guvernul Orban a vrut să introducă alegerile primarilor în două tururi, PSD s-a opus și iată că a trecut moțiunea de cenzură. După părerea mea, repet: soluția corectă în această situație e întoarcerea la electorat. Mai simplu spus: alegeri anticipate. Alegerile anticipate, prima mea opțiune! Am prezentat partidelor această opțiune. Unii au fost de părere că e bine, alții au spus că trebuie să se consulte în partid. Pot să înțeleg că partidele au nevoie de discuții interne pentru a lua o decizie în acest sens. Acest lucru sper să se întâmple foarte repede”

La consultări PNL l-a propus pe premierul demis Ludovic Orban. PSD și Pro România l-au propus pe rectorul SNSPA, Remus Pricopie, iar USR l-a propus pe fostul premier Dacian Cioloș.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata