Președintele CJ, Doina Federovici: „La mulți ani botoşăneni!Putem transforma visele în realitate, să recuperăm decalajele față de celelalte regiuni”

0 121

„Fii simplu, Măria ta, fii bun, fii Domn cetăţean; urechea ta fie pururea deschisă la adevăr şi închisă la minciuni şi la linguşire. Fii dar omul epocii; fă ca legea să înlocuiască arbitrarul; fă ca legea să fie tare, iar tu, Măria ta, ca Domn fii bun, fii blând; fii bun mai ales cu acei pentru care mai toţi Domnii trecuţi au fost nepăsători sau răi”. (Mihail Kogălniceanu cu prilejul alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei).

Ziua de 24 ianuarie 1859 reprezintă primul punct important de inflexiune al istoriei noastre moderne, reprezintă de fapt actul de naștere al națiunii române.

Acum, la 164 de ani distanță, nu putem spune că am atins încă dezideratul înaintașilor noștri, care vedeau prin unire crearea unei națiuni puternice, dar am credința că împreună putem fi cu adevărat o forță! Putem transforma visele în realitate, să recuperăm decalajele față de celelalte regiuni. Totul depinde doar de noi și, în primii doi ani de mandat de președinte al Consiliului Județean am demonstrat că avem determinarea și știința de a face lucrurile să meargă!

Vorbele lui Mihail Kogălniceanu îmi sunt ca o carte de căpătâi: „puterea și fericirea unui stat se află în puterea și fericirea mulțimii, adică a nației”. Sunt sigură că și dumneavoastră îmi veți fi alături, pentru că „În unire stă puterea”!

La mulți ani, botoșăneni! La mulți ani, români!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata