Președintele Asociației „Susține-i pe cei de lângă tine”: „Cât valorează un om? Cât cuvântul său! Oamenii au devenit extrem de răi, au devenit extrem de egoişti”

0 498

Emanuel Corduneanu, președintele Asociației „Susține-i pe cei de lângă tine” a postat pe Facebook un mesaj acid la adresa celor ce urmăresc doar publicitatea oferita la diferite cazuri prezentate de ONG, nepasandu-le in realitate de cazurile sociale. În plus Corduneanu s-a declarat dezamăgit și de cei ce au fost ajutati însă uita sa ajute la rândul lor. Redam mesajul mai jos:

 

 

Trăim într-o lume în care mulți dintre oameni fac fapte pentru a da bine pe sticlă.

De-a lungul timpului am întâlnit și cunoscut mulți oameni, unii dintre aceștia, săraci, dar cu sufletul și inima deschisă. Și-ar fi dat și haina de pe dânșii pt semenii lor…
Am întâlnit și oameni bogați, care trăiesc la alte standarde, oameni cu zeci de mii de euro, poate chiar milioane de euro capital social, care nu dau nici doi bani pe societatea civilă însă dau bani grei în mass-media pentru a avea o imagine de poveste în fața lumii.

Nu pot sa mint și nici sa trăiesc vise, am trăit multe experiențe.
Cei care vin cu inima sunt acei oameni care vor fi alături mereu, ceilalți, în funcție de interese.
Cât valorează un om? Cât cuvântul său!
Adesea mă întreb în ce lume trăim. Oamenii au devenit extrem de răi, au devenit extrem de egoişti, nu le mai pasă de semenii lor, iar tot ceea ce îi interesează e starea lor de bine. Paradoxal este că în ziua de astăzi, “omul” se simte bine când îl vede pe celălalt la pământ. Îi citeşti satisfacţia şi împlinirea pe faţă.

În ziua de astăzi răutatea oamenilor se exprimă prin indiferenţa acelor oameni pe care i-ai crezut apropiați, atunci când eşti afectat de o situaţie, când nu primeşti ajutor dacă ai vreo problemă ci mai degrabă un şut… Majoritatea oamenilor fac tot posibilul să nu te vadă mai sus decât ei şi cum se iveşte o ocazie încearcă să te lovească şi culmea de cele mai multe ori chiar reuşesc. Iar când nu le iese pasenţa intervine o altă boală specifică lui homo sapiens, invidia.

Oamenii au devenit mai răi ca niciodată. Te loveşti la tot pasul de perversitate şi invidie. A devenit aproape o normalitate ca un om pe care l-ai ajutat, l-ai ridicat de la pământ, să-ţi reproşeze implicarea, devenindu-ţi peste noapte inamic.

Răutatea este cea mai pură formă de slăbiciune, dar cei care “beneficiază” de aceasta consideră că sunt importanţi şi puternici negândind nicio secundă că raul din ei îi macină şi îi ucide secundă cu secundă, devenind şi mai slabi, capabili doar să urască. Un om ajuns în acest stadiu nu mai este capabil să preţuiască o prietenie adevărată, te consideră prieten doar atât timp cât îi poţi aduce un avantaj, iar când avantajul nu mai există “prietenul” începe să-şi arate adevărata faţă.

Omul inteligent, omul care ştie că toate faptele sunt determinate de anumite cauze, nu poate fi rău. El va găsi mereu o scuză pentru greşeală şi va căuta s-o îndrepte ca om, nu ca fiară. De aceea, bunătatea adâncă şi nemărginită, caldă şi îmbrăţişătoare e supremul bun la care a putut ajunge până acum omenirea.”.

Concluzia vă aparţine!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata