Președintele ANPC a discutat cu prefectul în privința continuării activității în piețele municipiului

0 586

Modul în care se desfășoară la această dată activitatea în piețele din municipiul Botoşani a fost verificat și discutat de șeful ANPC. Vineri, Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, aflat într-o vizită de lucru în județul Botoșani, s-a întâlnit cu Prefectul județului, Dan Nechifor, cu care a discutat pe larg modul în care schimbările impuse de măsurile speciale de protecție adoptate în contextul pandemiei de Covid-19, au influențat mediul comercial local și felul în care pot fi protejate drepturile consumatorilor.

„Am avut o discuție aprofundată cu Dl. Prefect pentru a gasi împreună modalitățile cele mai potrivite de desfășurare a activității comerciale în aer liber, în beneficiul atât al consumatorilor cât și al comercianților”, a declarat Eduardt Cozminschi.

Apoi, împreună cu reprezentanții Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Botoşani, Președintele ANPC s-a deplasat în Piața Centrală a municipiului Botoșani pentru a vedea concret modul de funcționare al actului de comerț cu produse agro-alimentare, în spațiu deschis și, mai ales, cum sunt respectate drepturile consumatorilor, în noile condiții.

Cu această ocazie, comisarii de la CJPC Botoșani au consiliat operatorii economici care își desfășoară activitatea în Piața Centrală, astfel încât raporturile comerciale cu cetățenii orașului sau cu cei aflați în tranzit să se deruleze în conformitate cu toate reglementările în vigoare și în condițiile respectării măsurilor necesare menite să reducă răspândirea noului coronavirus Sars-Cov 2.

ANPC îi asigură încă o dată pe cetățeni că supraveghează atent și minuțios piața, verificând modul în care operatorii economici care activează în România respectă prevederile legale în vigoare, pentru a crește gradul de siguranță al consumatorilor.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata