Preoţii şi rudele pacienţilor COVID vor putea intra la ATI

0 160

Preoţii şi rudele pacienţilor COVID vor putea intra la ATI.

Preoţii şi rudele pacienţilor COVID vor putea intra în secţia ATI, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Voiculescu a precizat că la înmormântări sunt aceleaşi reglementări ca la adunările publice.

După o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, Vlad Voiculescu a anunţat modificarea ordinului care reglementează felul în care reprezentanţii cultelor vor avea acces la pacienţii internaţi în spitalele COVID-19 şi, de asemenea, modul în care sunt organizate înmormântările acestor bolnavi. De asemenea, ordinul va conţine şi câteva reglementări suplimentare pe care Ministerul Sănătăţii le consideră necesare, fiind vorba aici despre măsuri de protecţie pentru cei care sunt implicaţi în înmormântare. „Toate solicitările cultelor vor fi incluse în noua formă a ordinului. Vorbim despre accesul preotului în spital la pacienţii care au nevoie. Avem în vedere lucrul acesta şi pentru aparţinători, cu respectarea unor reguli foarte stricte. Pentru cei care vor să îşi ia adio de la cei dragi vom încerca să facem în aşa fel încât, în condiţii de siguranţă, acest lucru să fie posibil”, a spus Voiculescu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ordinul este în lucru şi va fi semnat cel târziu vineri, urmând să conţină „toate modificările care au fost solicitate de reprezentanţii cultelor”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata