Premiu de Excelenta in Creatia Populara obtinut de Mariana Honceru – FOTO –

0 647

După o viaţă dedicată folclorului autentic Mariana Honceru a primit Premiul de Excelenţă în Creația Populară, la Gala Femeile de Succes ale anului 2017. Deşi nu a fost prezentă la Gală aceasta a fost aplaudată la scena deschisă. Mariana Honceru este cea care a responsabilizat artistic zeci de solişti de muzică populară, cărora le-a imprimat atitudinea corectă faţă de costumul tradiţional al zonei pe care fiecare o reprezintă.
„Mulțumesc celor care m-au propus pentru acest premiu, celor care mi-au acceptat și recunoscut munca de o viață, mulțumesc celor care au fost mereu lângă mine și m-au înțeles, mă refer la familia mea, celor care au scris muzica pe textele mele, tuturor soliștilor care pun suflet și fac aceste melodii să ajungă la inimile ascultătorilor. Mulțumesc organizatorilor, care m-au înțeles că nu am putut să ajung la București și mi-au trimis acest minunat și neprețuit premiu la Botoșani”, a spus Mariana Honceru.
Face parte din istoria spiritualităţii noastre culturale ca din generaţie în generaţie să se ridice noi şi noi personalităţi care susţin şi ţin aprinsă flacăra culturii botoşănene în întreaga diversitate a formelor ei de exprimare. Din 1986 a lucrat la Casa sindicatelor din Botoşani, contribuind la îmbogăţirea tezaurului folcloric botoşănean prin a scrie versuri de cântece populare, prin a organiza grupuri vocale şi de dansatori cu care a avut frecvente ieşiri peste hotare.
A format un grup folcloric numit „Vatra”, femei şi bărbaţi pensionari, cu care continuă să susţină spectacole.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata