Prejudecatile si stereotipurile la adresa migrantilor

0 187

Criza refugiaților a fost, fără îndoială, cel mai în vogă subiect al ultimilor ani, raportat detaliat și dezbătut peste tot în lume. În ciuda tuturor acestor dezbateri, rămâne însă clar că există o lipsă crasă de informații clare și fiabile cu privire la subiect, care este de cele mai multe ori abordat extrem de superficial.

#outofprejudice #intoeurope, sunt hashtag-uri proiectului „Into Europe – Fără prejudecăţi”, proiect care se desfăşurat în Italia, Spania, Franţa şi România. Asociaţia Pro Democraţia este partenerul proiectului si desfasoara o serie de actiuni si campanii de informare prin intermediul carora incurajeaza cetăţenii să respecte drepturile omului şi să nu aibă prejudecăţi sau stereotipuri la adresa migranţilor.

De ce s-a opus România cotei finale de refugiați ? (Conform Situaţiei României în contextul crizei refugiaţilor)

Politic: Cei mai mulţi cetăţeni ai României sunt împotriva acceptării cotei de emigranţi din cauza anului electoral şi a mesajelor rasiste transmise de societate (anul 2016)
Frică : acceptarea cotelor obligatorii ar duce în viitor la un număr mare de emigrani pe care România nu îi va putea gestiona.

Legal și etic: încălcarea Constituţiei României i a lispei de înaltă morală şi a lipesei de înaltă morală a Comisiei Europene.
La nivel european, România se situează pe locul 16 din 28 de ţări, în ceea ce priveşte numărul de refugiaţi care au primit o decizie favorabilă de şedere. Dacă în 2017 în ţara noastră au primit permis de şedere favorabil 1330 de persoane, anul acesta au primit acest permis peste 2.400 de persoane. Cota finală alocată ţării noastre este 4.180 de refugiaţi.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata