parlamentare sus
achitei top

Pregatiri pentru 1 decembrie, Ziua Nationala, facute de Primarie

0 279

Oficialii administraţiei publice locale pregătesc un program special de Ziua Naţională a României.

psd parl jos

„Vreau să vă spun că vom intra în programul pe care Prefectura și Garnizoana Militară îl organizează. Intrăm în programul dumnealor destul de serios, pentru că, cele mai multe se petrec în municipiul Botoșani și noi vom fi cei care duce în mare parte greul acțiunilor, de la pregătirea Centrului Vechi şi pavoazare onorabilă pentru ziua respectivă şi nu numai. Vom păstra acelaşi obicei ca în fiecare an, ca de Ziua Naţională să oferim bucate tradiţionale, fasole cu cârnaţi şi vin fiert”, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

În acest an, municipalitatea va asigura 1500 de porţii, dintre care o mie vor fi servite în Centrul Istoric şi 500 vor fi pregătite pentru militarii implicaţi în toate activităţile din acea zi. Tot pe 1 Decembrie va fi dezvelit şi bustul colonelului Victor Tomoroveanu, bust amplasat în Parcul Primăriei.

„Ne dorim ca pe 1 Decembrie, drapelul naţional să fie arborat în Antarctica de către maratonistul Iulian Rotariu şi mi se pare un lucru deosebit. Tot legat de Centenarul Unirii, în acest an am aprobat editarea a două cărţi cu tematica Unirii, scrise de Lucia Olaru Nenati şi Georgică Manole. Am achiziţionat CD-ul de cărţi colorate pentru copii cu tema Marii Uniri de la 1918”, a adăugat Cătălin Flutur.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata