Prefectul Sorin Cornilă: „Primarii să aloce fonduri și să construiască toalete în corpurile de școală

0 372

Prefectul Sorin Cornilă dă asigurări că împreună cu primarii localităților se vor lua măsuri cele 20 de unități școlare ce au grupurile sanitare în curte să rezolve această situație.

În debutul întâlnirii, reprezentantul Guvernului în teritoriu a prezentat ordinea de zi și a explicat oportunitatea convocării Colegiului Prefectural.

simio cosma

Sorin Cornilă: „Ședința de astăzi este foarte importantă, informațiile prezentate astăzi ne vor face să devenim mai responsabili în ceea ce privește asigurarea de condiții bune în unitățile de învățământ din județul Botoșani, astfel încât procesul educațional să se desfășoare fără probleme în anul școlar care va începe luni, 11 septembrie 2023.”

”Sunt elemente care pot fi îmbunătățite, dar constatat cu responsabilitate, în urma unei analize atente, un progres la nivelul județului Botoșani, în ceea ce privește unitățile de învățământ și tot ceea ce ține de organizarea lor. Am avut și avem în continuare diverse proiecte, cu finanțare europeană și cu finanțare guvernamentală, proiecte realizate de primari și în urma cărora se văd rezultatele. M-am implicat direct, am ținut legătura cu domnii primari, i-am susținut să acceseze aceste proiecte ca să schimbăm în bine calitatea actului educațional în județul Botoșani. Voi face același lucru și în continuare. Prezentarea care a fost făcută de domnul inspector școlar general a fost cât se poate de exactă, de reală, de transparentă, ca să știm exact unde suntem și ce putem îmbunătăți de aici încolo. În ceea ce privește cele 20 de unități de învățământ din județ care au toaletele în curte, dintr-un total de peste 470, voi avea o discuție cu primarii care administrează aceste unități de învățământ, dacă nu au plan, să aloce fonduri și să construiască toalete în corpurile de școală. Pentru majoritatea dintre ele există linii de finanțare și vor fi reabilitate și acestea 20″

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata