Prefectul Sorin Cornilă, mesaj pentru directorii de școli: „Vă asigur că sunt alături de dumneavoastră, în efortul comun de a avea o educație de calitate în județul Botoșani”

0 197
Joi, în Aula Magna a Colegiului Național „A. T. Laurian”, s-a desfășurat ședința organizată de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, la care au fost convocați inspectorii școlari și directorii / directorii adjuncți ai unităților de învățământ preuniversitar / unităților de învățământ conexe din județul Botoșani.
Invitat la eveniment, Sorin Cornilă, reprezentantul Guvernului în teritoriu, a transmis următorul mesaj:
„O parte din rezultatele muncii dumneavoastră la conducerea unităților de învățământ din județul Botoșani este reflectată în rezultatele examenelor naționale din acest an și în concluziile raportului încheiat de către comisiile mixte de control constituite prin OP nr. 347/01.08.2023, prezentat puțin mai devreme de domnul Bogdan Suruciuc, inspector şcolar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, în cadrul Colegiului Prefectural.
De aici plecăm și de aici putem construi, putem îmbunătăți, printr-un efort comun, păstrând în centrul activităților noastre interesul copiilor. De aceea vă îndemn să faceți echipă cu autoritățile locale și instituțiile județene pentru a dezvolta educația din județul nostru.
Anul trecut vă îndemnam să va implicați, să faceți cât mai multe proiecte și să cereți mai mulți bani de la administrațiile locale. Să cereți fonduri de la domnii primari pentru reabilitarea unităților de învățământ, să cereți bani pentru dotări, pentru sisteme de monitorizare video și pentru pază. Ați făcut aceste lucruri, dovadă și faptul că anul acesta mai sunt doar 20 de unități de învățământ din județ care au toaletele în curte, dintr-un total de peste 470. Iar pentru majoritatea dintre ele există linii de finanțare și vor fi reabilitate și acestea 20.
S-au făcut progrese, de aceea am ținut să fiu astăzi prezent alături de dumneavoastră să vă mulțumesc pentru eforturile depuse și pentru realizări. Apreciez faptul că sunteți responsabili și implicați. Știu că este dificil, simplu nu este, dar copiii merită toate eforturile. Trebuie să-i iubim, să-i respectăm și să le oferim ceea ce ne-au oferit nouă generații de dascăli.
Pentru Instituția Prefectului și pentru Guvernul Românie educația reprezintă o prioritate de aceea vom oferi sprijin permanent în rezolvarea problemelor din unitățile școlare. Vă asigur că sunt alături de dumneavoastră, în efortul comun de a avea o educație de calitate în județul Botoșani.
Marți, Ministerul Afacerilor Interne a lansat Planul Național de Acțiune privind Siguranța Școlară, care cuprinde măsuri esențiale pentru asigurarea siguranței în școli și în zonele adiacente, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Este un demers colectiv menit să îmbunătățească procesul educațional.
Sunt convins că acest efort colectiv va da roade. Cu sprijinul partenerilor instituționali, ne angajăm să protejăm și să promovăm educația copiilor noștri, conștienți că aceștia reprezintă viitorul nostru.
Inițiativa de a avea o abordare integrată care să implice o mare parte din instituțiile cheie ale statului, alături de părinți și de copii este cea mai bună cale de a avea un răspuns la întrebarea ce fel de societate vrem să devenim în viitor.
Vă doresc să fiți sănătoși și inspirați!”
https://youtu.be/FfST1g81obs?si=K-3J7WWvjSQPxi2S
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata