Prefectul le cere primarilor sa găsească soluții ca piețele să fie deschise

0 386

Piețele agroalimentare vor funcționa în continuare! Toți primarii de municipii, orașe sau comune care au organizate pe raza unității administrativ-teritoriale piețe agroalimentare se vor asigura că producătorii autohtoni vor avea acces, luând de urgență, următoarele măsuri:

-unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, autoritățile locale se vor organiza pentru a le deschide

-unde nu se pot deschide, autoritățile locale vor scoate mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei sau pe străzile din proximitatea piețelor.

-în cazurile in care nu există nici această posibilitate se vor organiza Piețe agroalimentare volante în aer liber pe alte amplasamente!

“Acestea sunt soluții pe care primarii sunt obligați să le pună de îndată în practică pentru protejarea producătorilor autohtoni ȋn contextul ȋnchiderii temporare a pieţelor care nu sunt ȋn aer liber. Ne preocupă ca producătorii locali să ȋşi poată vinde produsele, iar oamenii să le poată cumpăra ȋn continuare”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Mâine, la ora 11.00, va avea loc, la Instituția Prefectului, o ședință cu primarii din județ care au în administrare asemenea spații destinate comerțului de produse agricole, pentru a se evalua situația concretă din fiecare UAT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata