Posturile din Educaţie, deblocate de senatori

0 553

Senatul a adoptat, miercuri, OUG 90/2017 privind unele măsuri pentru limitarea cheltuielilor publice în vederea respectării ţintei de deficit de sub 3% din PIB, admiţând un amendament potrivit căruia posturile din Educaţie sunt exceptate de la prevederile impuse de Executiv.

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de miercuri, în calitate de primă cameră sesizată, OUG 90/2017 prin care se introduc unele măsuri fiscal bugetare pentru limitarea cheltuielilor publice, în vederea respectării ţintei de deficit de sub 3% din PIB, în anul 2018. Una dintre măsurile prevăzute în ordonanţa Executivului stabilea suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice, începând cu 1 ianuarie 2018, până la 31 decembrie 2018.

Senatorii au adoptat, în şedinţa de plen, un amendament respins iniţial în comisia de buget, care stipula că ”universităţile de învăţământ preuniversitar, instituţiile de învăţământ superior şi instituţiile de cercetare care pot organiza concursuri pentru personalul didactic şi de cercetare” sunt exceptate de la prevederea potrivit căreia începând cu 1 ianuarie 2018, pâna la 31 decembrie 2018, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice”.

”Solicităm exceptarea de la blocarea posturilor, întrucât aici când cineva pleacă de la clasă alticineva trebuie să intre şi postul trebuie să poată să fie ocupat. Vă cer îngăduinţa să fiţi de acord cu acest amendament respins”, le-a cerut colegilor săi, în plen, senatorul PSD Ecaterina Andronescu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata