Pompierii intervin în județ în mai multe locații. Șoferii sunt sfătuiți să nu se pornească fără să fie informați

0 466

În ultima oră, la dispeceratul ISU – SAJ Botoșani s-au înregistrat trei de apeluri de la cetățeni care sesizau faptul că întâmpină dificultăți în a se deplasa cu autovehiculele pe drumurile județene sau naționale, din cauza zăpezii, astfel:

– pe DN 29, Botoșani- Săveni, în zona intersecției „La table”, unde un utilaj de deszăpezire a ajuns în șanț. Nu sunt persoane rănite. Se acționează pentru repunerea pe partea carosabilă a autoutilajului. Intervin drumarii de la SDN cu două utilaje și un echipaj al IPJ;

– pe DJ 282 B, în zona localității Prăjeni, unde un tir gol nu poate inainta din cauza poleiului. Intervin drumarii de la DJDP cu un utilaj.

Pe celelalte drumuri se circula în condiții de iarna.
Potrivit datelor furnizate de SDN și DJDP, pe drumurile din județul se acționează cu 25 de utilaje pe drumurile naționale și cu 29 utilaje pe cele județene.

Vă reamintim că, județul Botoșani se află sub incidența unei atenționăribmeteorologice tipCod Galben de ninsori, viscol și polei până mâine, la ora 10:00.

Dacă sunteți nevoiți să porniți la drum, informați-vă despre condițiile de trafic. Puneți în mașină lucruri necesare în caz de urgență: lanțuri antiderapante, lopată pentru zăpadă, lanternă, un sac cu nisip, apă, pături, încărcător pentru telefon.

În perioada cu vânt puternic, fiți foarte atenți dacă vă deplasați în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. Dacă este posibil, întrerupeți orice activitate în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția!

Parcați autoturismele în locuri ferite!
Nu atingeți firele de electricitate dacă sunt căzute la pământ și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate: corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare.

În cazul în care este polei, pentru evitarea producerii unor evenimente, conduceți prudent, reduceți viteza, măriți distanța dintre autovehicule, evitați orice manevră riscantă, iar dacă sunteți pietoni, fiți atenți la drum pentru a nu aluneca.

În situații de urgență, care vă pun în pericol viață sau bunurile, sunați imediat la 1️⃣1️⃣2️⃣!

Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24, gata pentru a vă sprijini în situații de urgență.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata