Poliţiştii şi militarii cu rate la casă vor putea primi bani de la stat pentru plata creditului

0 1.687

Poliţiştii şi militarii aflaţi la prima numire în funcție sau nevoiți să se mute în interes de serviciu şi care contractează credit imobiliar sau ipotecar vor putea primi de la stat parțial sau total, contravaloarea ratei împrumutului.

Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților şi intră la vot final în Senat.

Propunerea legislativă prevede introducerea unui nou mod de recompensare financiară a militarilor și polițiștilor.

Dacă au fost numiţi în prima funcție sau mutaţi în interes de serviciu într-o altă localitate decât cea de domiciliu, iar nici soțul sau soția nu dețin o locuință în acea localitate şi nu li se poate asigura un spațiu de locuit corespunzător și au contractat un credit ipotecar sau imobiliar, vor primi o compensație pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata împrumutului contractat.

Compensația lunară se acordă pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului și doar pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei.

Cadrele militare vor putea beneficia de aceasă măsură, conform propunerii legislative, și în cazul în care sunt mutate într-o garnizoană din localitatea de domiciliu, dar nu dețin, nici ele și nici soțul/soția acestora, o locuință proprietate personală în această localitate.

În prezent, militarii și polițiștii mutați în interesul serviciului în altă localitate decât cea în care își au domiciliul sau sunt la prima numire în funcție și nu au o locuință în orașul în care s-au mutat primesc o compensație pentru plata chiriei.

Iniţiatorii iau în calcul loializarea față de instituțiile în care beneficiarii își desfășoară activitatea, față de valorile și principiile statului român și ale Uniunii Europene.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata