Politistii pot folosi radare camuflate, pentru a prinde soferi vitezomani

0 280

Poliţiştii îi vor vâna în continuare pe vitezomani din radare camuflate, fie din maşini neinscripţionate, fie din tufişuri sau locuri ascunse. Este decizia Curţii Constituţionale care anulează astfel modificările la Codul Rutier votate de parlamentari la jumătatea lunii mai. Asta înseamnă că nu vor mai fi aplicate prevederile că polițiștii nu vor mai avea dreptul să monteze radare pe mașini care nu sunt inscripționate și pe mașini care nu sunt vizibile pentru șoferi şi că aceştia sunt obligați să poarte uniformă specifică și să folosească radare pistol doar la cel mult 10 metri depărtare de mașina de poliție.

Parlamentul României a votat la jumătatea lunii mai o modificare majoră la Codul Rutier, care prevedea că polițiștii nu vor mai avea dreptul să monteze radare pe mașini care nu sunt inscripționate și pe mașini care nu sunt vizibile pentru șoferi.

În plus, legea respectivă prevedea că polițiștii sunt obligați să poarte uniformă specifică și să folosească radare pistol doar la cel mult 10 metri depărtare de mașina de poliție.

Teoretic, legea ar fi intrat în vigoare după ce ar fi fost promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial. Cu toate acestea, președintele Klaus Iohannis a contestat legea la Curtea Constituțională a României (CCR), iar instituția a anunțat în această săptămână că legea votată de Parlament este neconstituțională.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata