locale psd
locale sus

Poliţiştii botoşăneni alături de elevii Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi Botoşani

0 183

La data de 19.01.2023, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani au participat împreună cu elevii din clasele de liceu ale Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi Botoșani la diverse activităţi de informare pe mai multe teme : prevenirea victimizării prin infracţiuni informatice, prevenirea victimizării prin consum/trafic de droguri, precum şi răspunderea penală a minorilor.

Siguranţa pe internet a fost un subiect dezbătut de poliţişti cu elevii. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

Totodată, au fost oferite informaţii pentru sensibilizarea şi conştientizarea elevilor expuşi riscului de a deveni victime ale consumului sau traficului de droguri, precum şi cu privire la implicaţiile fenomenului.

 

simio cosma

De asemenea, au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia.

Prevenirea victimizării minorilor şi a infracţiunilor informatice reprezintă priorităţi ale Poliției Române pentru anul 2023, copiii și tinerii reprezentând unul din grupurile țintă ale activităților preventive.

Acest gen de activităţi vor continua la aceeaşi unitate de învăţământ în săptămâna 27.02-03.03.2023, în cadrul programului „Săptămâna altfel”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata