Polițiștii au organizat o acțiune pentru prevenirea infracțiunilor la regimul silvic

0 72

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani desfășoară acțiuni în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul silvic, dar și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

 

Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, în colaborare cu angajați ai Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali.

 

În cadrul acestor acțiuni sunt instituite filtre rutiere pe drumurile publice care vizează controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

 

În ultimele două zile, pentru neregulile constatate au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 6.000 de lei, totodată fiind constată și o infracțiune.

 

 

 

*EXEMPLU*:

 

La data de 11 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Pomîrla au deschis dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală fără drept de arbori din fondul forestier național idiferent de forma de proprietate și tentativă de furt de arbori doborâți sau rupți de fenomene naturale.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că un tânăr de 29 de ani, din comuna Ibănești a fost surprins de polițiști în timp ce a tăiat și a incercat să sustraga material lemnos din pădurea de pe raza localității Ibănești.

 

În cauză sunt continuate cercetările pentru infracțiunile menționate mai sus, urmând ca în funcție se rezultate sa fie dispuse măsuri.

 

*Polițiștii vor continua activitățile de prevenire și combatere a delictelor silvice prin instituirea filtrelor specifice, patrule în fondul forestier național precum și controale la depozitele de profil și vor aplica sancțiuni dacă situația va impune acest fapt.*

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata