Polițiștii au discutat cu elevii Grupului Şcolar „Demostene Botez” Truşeşti

0 134

La data de 02 februarie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani au participat împreună cu elevii din clasele gimnaziale şi de liceu ale Grupului Şcolar „Demostene Botez” Truşeşti la mai multe activităţi de informare pe diferite teme : prevenirea victimizării prin infracţiuni informatice, răspunderea penală a minorilor, prevenirea abuzurilor sexuale, etc.

 

Siguranţa pe Internet a fost un subiect dezbătut de poliţişti cu elevii. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

 

De asemenea, au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia.

 

Prevenirea abuzurilor sexuale a fost o altă temă abordată, copiilor fiindu-le expuse noţiuni pentru a-i ajuta să recunoască diferite forme ale infracţiunilor sexuale, precum şi ce pot face în astfel de situaţii.

Cu această ocazie au fost împărţite broşuri informative.

Prevenirea victimizării minorilor şi a infracţiunilor informatice reprezintă priorităţi ale Poliției Române pentru anul 2023, copiii și tinerii reprezentând unul din grupurile țintă ale activităților preventive.

Activităţi similare vor avea loc şi la nivelul altor unităţi şcolare din judeţ.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata