parlamentare sus
achitei top

Politica mai presus de istorie : Donatia unui liberal refuzata de social – democratii din Consiliul Local – VIDEO –

0 849

Un act demn de laudă de donaţie a unui ales local s-a lovit de refuzul colegilor săi. Maricel Maxim, consilier local liberal a realizat din fonduri proprii bustul în bronz a lui I.C.Brătianu şi a dorit să-l doneze Partidului Naţional Liberal Botoşani, pentru a fi amplasat în Parcul Junior. La şedinţa de Consiliu Local de joi social democraţii nu au fost acord cu amplasarea bustului în această locaţie, solicitând ca acesta să fie montat în zona sediului partidului din strada Teatrului. De aici la acuze de tot felul nu a mai fost decât un singur pas. La vot proiectul a fost respins.

psd parl jos

„Din păcate colegii noştri de la PSD nu recunosc personalităţile istorice ale României, care au adus o creştere a ceea ce înseamnă cultură, dezvoltare, într-un an în care, spunem cu toţii, că sărbătorim Anul Centenar, acest bust pe care eu l-am donat PNL se găsea în această zonă de evenimente deosebite, specile şi istorice. Ştim cu toţii că I.C.Brătianu a fost om de stat, ministru, prim ministru, cel care a adus şi a pus bazele PNL, fiind cel mai vechi partid al României, un partid ce a adus cu tot ce a putut, cu toate personalităţile, faimă şi respect în acea perioadă la 175 erau vremurile tulburile şi din acel moment practic e punctul zero în dezvoltarea României. Din păcate colegii noştri PSD-işti nu respectă valorile, istoria şi cred că este cel puţin jignitor să nu acceptăm să montăm un bust al unei mari personalităţi româneşti într-o zonă cu trafic intens, într-o zonă centrală a oraşului Botoşani”, a spus Maricel Maxim.
Bustul a fost realizat la Iaşi de profesorul Dorel Constantinică iar pentru lucrare, Maricel Maxim a plătit 1500 de euro.
„Nu este vorba deloc de politică, avem strada I.C . Brătianu, putea să fie orice personalitate. Este vorba despre ctitorul României Moderne…Omul acesta merita această statuie iar locaţia nu a fost aleasă întâmplător pentru că Ion Pillat este nepotul lui Brătianu, mama lui Ion Pillat este fiica lui Brătianu. Le-am propus colegilor PSD, fără ironie, avem o mare personalitate a istoriei mai puţin cunoscută, Sofia Nădejde, care este sora lui Octav Băncilă, una dintre lidere socialismului românesc, care este botoşăneancă. Lupta aceasta politică nu îşi rostul.”, a completat Daniel Botezatu.

În acelaşi timp Maricel Maxim susţine că nu este prima dată când social democraţii se opun unor proiecte în CL, nu doresc să fie investiţii în Botoşani, nu doresc crearea unor locuri de muncă prin acele investiţii. „Se pare că PSD-iştii merg doar pe voturi cum li se dictează de o anumită persoană, pentru a-şi urmări, şi spun foarte clar, fără să am nicio remuşcare, doar interese proprii, şi aici mă refer la domnul consilier Tincu, care de când este în CL numai asta face şi ajutat de colegii lui”, a precizat consilierul liberal.

La finalul şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor societăţii Urban Serv liberalii au mai încercat încă odată să dezbată proiectul într-o şedinţă de îndată, dar lipsa unui singur un vot a făcut ca proiectul să nu fie aprobat.

VIDEO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata