“PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată”

0 243

Comuna Gorbănești, județul Botoșani, demarează proiectul „DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂM NT DIN COMUNA GORBĂNEȘTI, JUDEȚUL BOTOȘANI”, cod F-PNRR-Dotari-2023-2598, acordată Beneficiarului, prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, în cadrul apelului ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, prin PNRR\ Pilonul VI. Politici pentru noua generație\ Componenta C15: Educație \Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior \Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP) și \Investiția 14. Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic și Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației\ Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar\ Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

Obiective specifice:

1. Asigurarea infrastructurii și resurselor tehnologice necesare pentru următoarele unități de învățământ: ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 GORBĂNEȘTI, ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.2 V NĂTORI, ȘCOALA PRIMARĂ NR. 2 SILIȘCANI, ȘCOALA PRIMARĂ NR. 3 GEORGE COȘBUC, ȘCOALA PRIMARĂ NR. 4 SOCRUJENI, permițând accesul elevilor la tehnologie, echipamente specific și mobilier adecvate.

2. Oferirea dotărilor necesare pentru îndeplinirea standardelor de calitate în sălile de clasă, în laboratorul de informatică și în laboratorul de fizică – chimie – biologie, inclusiv dotările și echipamentele educaționale specializate pentru elevi.

3. Facilitarea accesului elevilor la tehnologie prin echipamente dedicate.

Astfel aproximativ 405 de elevi din comuna vor beneficia de rezultatele obținute prin implementarea proiectului.

Data de inceput a proiectului este 14.08.2023, iar data de finalizare este 31 decembrie 2024.

simio cosma

Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 799.586,87 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 671.921,74 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 127.665,13 lei.

 

Date de contact beneficiar Proiect:

Adresă: Județul Botoșani, Comuna Gorbănești

Email: primariagorbanesti@yahoo.com

Telefon: +40726364475

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României!

“PNRR. Finanțat de Uniunea Europeana – UrmătoareaGenerațieUE”

http://mfe.gov.ro/pnrr/ http://facebook.com/PNRROfficial/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata