Planul de Amenajarea Teritoriului Județean, actualizat cu bani din PNRR

0 102

Consiliul Județean (CJ) Botoșani a demarat realizarea unuia dintre cele mai importante documente suport pentru dezvoltarea județului. Este vorba de actualizarea Planului de Amenajarea Teritoriului Județean (PATJ) și transpunerea în format GIS. Proiectul beneficiază de fonduri atrase din Planul Național de Redresare și Reziliență, fiind unul dintre cele cinci finanțate la nivel național. Valoarea eligibilă a proiectului este de 237 de mii de euro.

„A fost o oportunitate de a actualiza Planul de Amenajarea Teritoriului Județean prin intermediul fondurilor europene, pe care am valorificat-o. Pentru a prinde finanțarea, echipa Consiliului Județean s-a mobilizat și a încărcat documentația tehnică în doar două minute și 41 de secunde, fondurile disponibile pe această axă de finanțare epuizându-se în doar șapte minute. Acum, după finalizarea achiziției publice și emiterea ordinului de începere, echipa de proiect și prestatorul desemnat prin licitație au demarat etapa de culegere și actualizarea a informațiilor necesare actualizării PATJ”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Planul de Amenajare a Teritoriului Județean va include o baza de date geospațială realizată în format GIS, pe straturi tematice, în sistem de proiecție stereografică. În baza noii documentații de planificare teritorială vor fi fundamentate deciziile autorităților publice locale și inițiativele de dezvoltare ale mediului de afaceri și comunităților lo

cale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata