Philips România retrage un produs pentru copii. Pericol de incendiu

0 285

Philips România a notificat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) că retrage de la comercializare un produs pentru bebeluși, care ar putea reprezenta un pericol.

În formularul de notificare transmis la ANPC, Philips precizează că retrage de pe piață și înlocuiește voluntar toate cele șapte modele de monitoare video digitale pentru copii din seria SCD620, produse în perioada ianuarie 2016 – martie 2018. Produsele care ar putea fi afectate sunt: SCD620/79, SCD620/78, SCD620/93, SCD620/52, SCD620/26, SCD620/05, SCD620/01, scrie Mediafax. Numărul produselor vândute în România este de 717.

Când începe retragerea de pe piață a produsului

La secțiunea detalii despre pericol, reprezentanții societății Philips menționează că au descoperit faptul, că în cazuri foarte rare, bateria se poate supraîncalzi când este conectată la o sursă de curent electric. Acest fapt ar putea conduce la un potențial pericol de incendiu. Retragerea va începe pe dată de 8 ianuarie, prin contact direct prin adresa de e-mail a consumatorilor înregistrați în baza de date MyPhilips CRM și printr-o pagină dedicată https://www.philips.ro/c-w/support-home/recall/avent-baby-monitors-scd620-series.html.

Recomandări ANPC

Autoritatea recomandă consumatorilor care achiziționează articole de puericultură să achiziționeze produsele numai din magazine autorizate și raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanță fiscală), de care vor avea neapărat nevoie în caz de o eventuală reclamație; să examineze cu atenție produsele, înainte de a lua decizia de cumpărare; să cumpere produse adecvate locului de instalare, tipului de mașînă, după caz, dar și vârstei și greutății copilului; să știe că eticheta/ambalajul produsului trebuie să conțnă denumirea și/sau marca producătorului sau importatorului și adresa sediului social al acestuia; să verifice existența instrucțiunilor de utilizare (asamblare, siguranță în funcționare, întreținere), a avertismentelor generale de siguranță și a avertismentelor specifice tipului de articol de puericultură respectiv; să verifice dacă instrucțiunile de utilizare și avertismentele sunt traduse în limba română; toate articolele de puericultură, puse în vânzare de către producători, trebuie să îndeplinească cerințele de siguranță în vigoare, astfel încât să fie produse sigure, în sensul Legii nr. 245/2004 (r1) privind securitatea generală a produselor. De aceea, este foarte important că instrucțiunile de asamblare și de folosire, precum și avertismentele de siguranță care însoțesc produsele să fie respectate întocmai; criteriul de baza în alegerea unui articol de puericultură potrivit copilului trebuie să fie întotdeauna siguranță copilului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata