parlamentare sus
achitei top

Petre Daea a mers la stațiile de irigații de la Stânca-Ripiceni și Manoleasa. A primit titlul de cetatean de onoare la Manoleasa

0 667

Ministrul agriculturiii,  Petre Daea a mers duminică la stațiile de irigații de la Stânca-Ripiceni și Manoleasa. La Manoleasa a primit titlul de cetatean de onoare al comunei.

psd parl jos

Prima oprire a ministrului a fost la amenajarea de la Ripiceni –  Stânca, întinsă pe o suprafață de 3005 ha, din care 1040 ha contractate anul acesta, sistem de irigații intrat de curând în reabilitare, ca urmare a finalizării procedurilor de licitație.

Oficialul a inspectat amenajările de irigat de la Ripiceni-Stânca și Manoleasa, pentru a căror repunere în funcțiune au fost alocate fonduri guvernamentale și pentru care a mai efectuat în vara anului trecut si alte vizite de lucru. La Stânca, a verificat stadiul lucrărilor la staţia de pompare a apei pentru un sistem de irigaţii care va deservi peste 3.000 de hectare teren. În cadrul sistemului de irigații Ripiceni-Stânca efectuează efectua lucrări de refacere în valoare de aproximativ 800.000 lei, sistem prin care în 2018 vor fi udate 1.040 ha din totalul 3.005 atât cât deține Organizaţia Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii Lehnești, constituită de fermieri. A urmat o vizită la stația de pompare a apei pentru irigații de la Horia-Liveni-Manoleasa, investiție pe care a inaugurat-o personal anul trecut și care permite deocamdată irigarea a 3000 de hectare de teren agricol din acest areal.
Împreună cu oficialitățile județului Petre Daea, a primit la Manoleasa de la primarul Cristian Aroşculesei titlul de Cetățean de Onoare al comunei Manoleasa, ca semn de recunoaștere și prețuire pentru implicarea și sprijinul acordat de ministrul Agriculturii întregii comunități locale și în mod special fermierilor din zonă.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata