Peste o suta de botoșăneni sancționați de polițiști și jandarmi după ce nu au respectat interdicțiile pe timpul stării de urgență

0 650

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, efectivele de jandarmi angrenate în misiuni de ordine publică au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 70.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor impuse de ordonanțele militare, precum și 7 amenzi însumând 6.800 de lei pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. 22 de jandarmi au asigurat paza centrelor de carantină. De asemenea, au fost escortate autovehicule de la limita de județ spre centrele de carantină, în vederea cazării pasagerilor.

🔴La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, au fost efectuate verificari la 962 persoane izolate la domiciliu si 162 localuri publice cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență. De asemenea, au fost aplicate 101 sancțiuni contravenționale in valoare totala de peste 199.000 de lei, dintre care 88 pentru nerespectarea masurilor privind restrictionarea circulatiei in valoare totala de peste 174.000 de lei.

🔴 Având în vedere starea de nemulțumire a unor persoane carantinate la unul dintre centrele de carantină din județul Botoșani privind condițiile de cazare s-a luat măsura relocării acestora în altă locație.

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate. În acest mod, ISU Botoșani asigură suport operațional și flux informațional la nivelul CJCCI și alte misiuni conexe.

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata