locale psd
locale sus

Peste 70 de  intervenții ale pompierilor botoșăneni, în ultimele trei zile

0 286

Peste 70 de  intervenții ale pompierilor botoșăneni, în ultimele trei zile!

Pompierii botoșăneni au fost la datorie și în perioada 31 decembrie 2022 – 02.01.2023, pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Aceștia au acționat pentru stingerea a șase incendii, acordarea primului ajutor și transportul la spital a unui număr de 45 de persoane care aveau probleme medicale, salvarea unei persoane dintr-o fântână, dar și pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu în urma producerii unui accident rutier.

La aceste evenimente se adaugă șase misiuni de verificare a secției ATI de la Spitalul de Urgență Județean „Mavromati” Botoșani, șase misiuni în sprijinul refugiaților din Ucraina și șapte alte intervenții (deblocare uși, transport persoane supraponderale, asigurare măsuri p.s.i. la aterizarea/decolarea elicopterului SMURD sau pe timpul unor manifestări cu public numeros).

§ salvarea unui bărbat căzut într-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc în dimineața zilei de 31 decembrie 2022, la Dorohoi. După ce a fost scos din fântână de pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, bărbatul, în vârstă de 62 de ani, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

▪ stingerea a șase incendii:

 

31.12.2022, în localitatea Adășeni. Într-o bucătărie a avut loc o explozie urmată de incendiu. Au ars bunurile din camera unde s-a produs evenimentul. La caz au intervenit pompierii Stației Săveni.

 

simio cosma

31.12.2022, la Mesteascăn, unde o anexă a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil, de la un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit pompieri militari de la Detașamentul Botoșani.

31.12.2022, într-un apartament din municipiul Botoșani, unde o oală cu mâncare a fost uitată pe aragazul aflat în funcțiune.

31.12.2022, la Bobulești, unde ardea un copac. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul. Misiunea a fost efectuată de un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești.

01.01.2023, în municipiul Botoșani. O ghenă de gunoi de pe strada Vârnav a fost cuprinsă de flăcări. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise. 01.01.2022, la o casă din Săveni. A ars funinginea din coșul de fum. La caz au intervenit pompierii Stației Săveni.

§ asigurarea măsurilor PSI în urma producerii unui accident rutier

Evenimentul s-a produs în noaptea de 31 decembrie 2022 spre 1 ianuarie 2023, pe raza localității Flămânzi, fiind implicat un singur autoturism. Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi au acționat pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata