Peste 500 de sancțiuni în valoare de 278.000 de lei aplicate în week-end de polițiști

0 93

In weekendul care a trecut, polițiștii botoșăneni au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

 

Forțele de ordine au intervenit la 163 de evenimente, 152 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112.

 

În urma activităților desfășurate, pe raza întregului județ, au fost aplicate 544  de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 278.000 de lei. 

 

Totodată, pentru abaterile înregistrate la regimul rutier, au fost reținute 35 de permise de conducere și 19 certificate de înmatriculare.

 

În această periuoadă au fost organizate 10 acțiuni puncuale: 

 

Exemple:

Acțiunile pentru verificarea modului de respectare a regimului de deținere a ogarilor, continuă

La data de 27 mai 2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au organizat o acțiune pentru verificarea modului de respectare a legislației privind regimul câinilor din rasa Ogar. 

 

Activitățile s-au desfășurat în zona orașului Ștefănești și au fost verificați 9 deținători de ogari, fiind identificate 20 de exemplare canine, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 20.000 de lei. 

 

Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul de deținere a câinilor ogari, respectiv sterilizare și microciparea. 

 

Sancțiuni de aproape 8.000 de lei, în urma unei acțiuni în Darabani

La data de 27 mai 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani, cu sprijinul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au organizat o acțiune pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și  pentru prevenirea infracțiunilor stradale. 

 

Polițiștii au acționat în zona localurilor publice și în zonele în care se formează aglomerări de persoane, fiind legitimate peste 70 de cetățeni, controlate 35 de autovehicule și verificați  8 agenți economici. 

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ  8.000 de lei, atât pentru abateri la regimul rutier cât și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. 

 

Exemplu: 

Un tânăr de 24 de ani, a fost sancționat contravențional, în timp ce se afla în zona unui local public, cu amendă în cuantum de 500 de lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

Acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere organizată la Săveni 

La data de 27 mai 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni și Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare abateri ale bicicliștilor. 

 

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 80 de persoane, dintre care 18 bicicliști și au fost controlate 57 de autovehicule. 

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.000 de lei, 4 dintre acestea fiind aplicate pentru abateri comise de bicicliști. 

 

Acțiune a polițiștilor rutieri pentru prevenirea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare conducerea sub influența alcoolului 

La data de 27 mai 2023, în intervalul 18:00-23:00,  polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare conducerea sub influența alcoolului. 

 

În cadrul activităților desfășurate au fost controlate 43 de autovehicule, 2 dintre conducătorii auto fiind depistați sub influența alcoolului. 

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 13.000 de lei, totodată fiind reținute 3 permise de conducere. 

 

Acțiune a polițiștilor din Ștefănești în zona localurilor publice

În noaptea de 27 spre 28 mai 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au organizat o acțiune pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea faptelor antisociale, în zona localurilor publice din orașul Șefănești. 

 

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au legitimat 75 de persoane, au controlat 42 de autovehicule și au verificat 13 localuri publice, cu privire la respectarea prevederilor legale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei. 

 

Dintre sancțiuni, 7 au fost aplicate pentru abateri la Legea 61 din 1991 privind încălcarea normelor de conviețuire socială, respectiv, tulburarea ordinii și liniștii publice și provocarea de scandal. 

 

Acțiune a polițiștilor din Hlipiceni pentru prevenirea accidentelor rutiere

În noaptea de 27 spre 28 mai 2023, intervalul orar 20:00-04:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipceni au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere. 

 

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 48 de persoane și controlate 45 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 6.000 de lei. 

 

De asemenea, au fost efectuate 14 testări cu aparatul etilotest, prilej cu care un conducător auto a fost depistat sub influența alcoolului. 

 

Bărbat depistat sub influența alcoolului și fără permis de conducere 

La data de 27 mai 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că, în comuna Vorona, a avut loc un accident de circulație soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto este posibil să se afle sub influența alcoolului. 

 

Echipajul de poliție direcționat la fața locului a stabilit următoarea situație de fapt: 

Un bărbat de 44 de ani, din comuna Vorona, în timp ce se deplasa cu un tractor pe drumul public din localitate, ar fi acroșat un alt autoturism, provocându-i pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest  a conducătorului auto,  valoarea rezultată a fost de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 

Mai mult decât atât, acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. 

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis. 

 

Amendă de 2.000 de lei și material lemnos confiscat pentru lipsa documentelor legale 

La data de 28 mai 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 292, în localitatea Vorniceni , o autoutilitară condusă de un tânăr, de 29 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos. 

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deținea documente de transport pentru cantitatea de peste un metru cub de material lemnos, pe care îl transporta, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar materialul lemnos i-a fost confiscat. 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata